Idawho?.blogg.se

If I ever leave this world alive

Let's go!

Kategori:

Nu är vi redo att sakta börja köra mot flygfältet med pappa. Vi är fyllda av förväntan och pirr, vi har båda två (!) sprungit omkring som yra hönshjärnor och fnissat som små barn i några dagar nu, så det är dags att vakna upp och inse att detta faktiskt händer! Jag önskar alla här hemma en skön fortsättning på jullovet, och hoppas det nya året börjar bra. Jag kommer tillbaka nästa år. Närmare bestämt 9.1. Vi ses snart igen Finland!
 
Det ser ut att bli vamare än här i alla fall. Bra början tycker jag!
 
Blir inget bloggande nu under resan. Vill försöka vara så lite som möjligt på nån dator när jag för en gångs skull ska till ett land där man t.om. kan vistas ute den här tiden på året.
 
Puss & Kram

September & Oktober 2012

Kategori:

September 2012
Alltså September var nog en rikitigt skön månad! Jag var så himla glad över att få vara hemma igen, i Vasa mitt hem. Pappa körde upp mig och Fia, det var back to school party, vi hade filmkväll med Emma och jag fick träffa hennes nya familjemedlem Mio för första gången, sen var det den legendariska Wasa by night med Fia (guud så roligt vi hade!), sen åkte jag ner till Helsingfors för att umgås med syster (hon fixade världens godaste middag), vi firade Tommis födelsedag med utgång i huvudstaden (där vi på någon konstig höger hamnade på Hesa unis lönnkrog)  och nästa dag for jag och Linda på Nickelback konsert och fick på samma gång även höra Daughtry live, jag åkte över Replotbron och såg den på nära håll för första gången, jag tog andra skedet, det var NN:s kräftskiva och Ollis UV-party.
 
Oktober 2012
Oktober var nog en fin månad det också, med lite mer fokus på skolan. Jag var på Eva Dahlgren konsert med mamma, ute var det riktigt höstigt, jag fick mitt riktiga körkort, vi var mycket på Ollis, var ner ett varv till Ekenäs, jag övervann min rädsla för att ta blodprov på någon (Sofi), jag var på October-sitz, vi lekte operationsskötare i skolan, vi var på ett mycket roligt Halloween party på Ollis. Kändes som om månaden var en stor maskerad!
 

At the bottom of everything

Kategori:

De som känner mig vet att jag inte är något vidare förtjust i att flyga, eller rättare sagt åka flyg. Det måste vara något med att inte ha kontroll över situationen i kombination med höga höjder. Det är helt enkelt ingen dans på rosor. Har trots mitt obehag åkt flyg många gånger om, men det är för att jag har ett hemligt recept. Jag spelar två låtar på repeat i mitt huvud, jag dricker en drink och ber en bön. När jag var lite yngre gjorde också ett kramdjur susen  (,då drack jag i och för sig ingen drink heller). Men det har jag nu de senaste gångerna gett upp. Här är i alla fall låtarna som gör mig några procent lugnare i kropp och själ. Håll till godo!
 
 

Julmiddag

Kategori:

I Ekenäs snöar det som om det skulle få betalt för det, jag och pappa kom just hem från fammo & fafi. Som vanligt åt vi alla tills vi stupade och blev slöa. Nu är det snart dags att packa det sista inför morgondagens resa. Sen när man får krafterna tillbaka. Sen ska resten av kvällen spenderas med hetsdrickande av glögg. Känns som jag inte får dricka mer av denna himmelska dryck före december nästa år.
 
Nu får det nog räcka med julmat för det här året! Men gott har det varit.

Molitva

Kategori:

God jul alla snälla barn, alla ni som tror eller inte tror, alla ni som precis som jag älskar julmaten! Hoppas alla får en super fin jul i sällskap av de bästa. Själv steg jag just ut ur duschen, och hoppade direkt på två paket med småbarns förtjusning. Nu har jag en av mina presenter lindad runt halsen och en annan påsmetad på armarna. Tusen tack! Om ett par timmar far vi med pappa till fammo & fafi för lite julmat och julmys.
 
Serbien 2007
 
Och kom ihåg att det inte är julklapparna som är viktigast på julen, det är dem du får klapparna av. Nära, kära och of course; julgubben!

Juli & Augusti 2012

Kategori:

Juli 2012
Juli var nog den bästa månaden under sommarlovet vill jag påstå. Vi var till Kasnäs med pappa, fammo & fafi (som har blivit lite av en tradition för oss), jag jobbade på, fick för oss med några vänner att cykla mitt i natten till Karis för att beställa en kanakori och cykla hem igen,var till Bromarf och fira med tjejerna, åkte med samma tjejer + några fler till Åland och Rockoff (Fick använda skrattmusklerna något rysligt denna månad!)
 
Augusti 2012
Augusti var likväl som Juli en bra månad. Jag var på kryssning med pappa och skapade nya kontakter bl.a. i Nederländerna, jag jobbade in i det sista, hade en perfekt sommardag där vi nästan klarade av att stå upp på vattenskidorna med Fia (haha!), sen hade vi en sista stor gathering på Nicolas stuga innan alla skulle skiljas åt olika håll till hösten, vi lekte Buddah på vägar, vi var till ettan en sista gång för sommaren.

Song #1

Kategori:

Har haft en mycket angenäm dag i vänners sällskap. Började dagen med kaffe med Linda, fortsatte med girltalk med Sara och avslutade dagen med mat- och bio dejt (såg filmen berättelsen om Pi, mycket bra och sevärd!) med Fia. Jag har bytt ännu lite julklappar och insett flera gånger om att det är jul imorgon. Inte riktigt klokt.
 
Ryssland 2007

SHM

Kategori:

Här kommer två videon från Swedish house mafia konserten. Jag råder den som vill lyssna att inte ha alltför hög volym på eftersom jag skriker "i bakgrunden" som en dåre. Vill inte att någon ska få tinnitus pga mitt ylande. Dessutom så är videorna liggande, så det är bara att lägga huvudet på sned och digga.
 
 

Maj & Juni 2012

Kategori:

 
Maj 2012
I maj tog jag mitt pick och pack och åkte ner till Ekenäs över sommaren. Min praktik började, jag var till Ramsholmen med pappa, till Lindas sommarstuga för första gången och så fick jag den äran att för första gången någonsin vara barnvakt till lilla Henry!
 
Juni 2012
I Juni tog Tika studenten, jag jobbade mycket, åt mycket gott, umgicks med vänner så mycket jag hann, men var sådär allmänt nere. Saknade kanske Vasa en gnutta.
 
 
 

Charmtrollet slår till igen!

Kategori:

Måste nog än en gång konstatera att Henry är en mycket vacker och charmig liten herreman. Han smälter mitt hjärta mer och mer för varje gång jag träffar honom. Tur så blev han nöjd med sina presenter. Men jag tror att julklappspappret var den mest lyckade. Bra så också!
 

The worrying kind

Kategori:

Ja nog är man tillbaka Ekenäs allt. Det börjar som vanligt med att man oskyldigt sitter ett gäng och lyssnar på lite livemusik, man tar en varsinn öl. Andra sekunden är man på fé och ser typ halva Ekenäs. Tredje sekunden är man hemma hos någon bekant och äter nattmat. Sen går man snällt hem till pappa på morgontimmarna. Inte mycket har ändrat här inte. Men det är väl både på gott och ont antar jag. Det känns ju tryggt och bekant i alla fall.
  
Sverige 2007

Yassou Maria

Kategori:

Framme i Böle om ungefär en halvtimme. Tiden har gått relativt snabbt tack vare fb, men mina ögon är trötta och är sjuk i hals, öron och höft. MEN jag tänker aldrig i världen låta såna små bagateller dra ner på min fiilis! This is definitly gonna be a legendary night!
 
 
Grekland 2007

Värme

Kategori:

Efer en skön gårdag med mamma känner jag mig nu mer än redo att styra mina steg neråt i landet. Ikväll är det dags för Swedish house mafia live. Imorgon är det dags att träffa alla vänner jag inte har hunnit se på ett bra tag. På måndag fira jul med pappsen, fammo & fafi. Sen ska jag samla mig mod för att våga flyga iväg på juldagen. Kan finnas risk för att pappas hand blir ihjälklämd. Men ca.6h av horror är endå två veckor i värmen värd.
 
 

Unsubstantial blues

Kategori:

JAAAAAH!! Skrev ju omtent i läkemedelsräkning förra veckan, och idag fick jag veta att jag kom igenom det! Jag blev så lycklig när jag öppnade mejlet med tentresultat att jag nästan började gråta av lycka. Det här var en bra start på jullovet det!
  
Ungern 2007

Leave me alone

Kategori:

En liten påminnelse till mig själv och alla andra skrytmånsar där ute. Gå ALDRIG och säg att du ALDRIG blir sjuk. Då vart det hänt.
 
 
Finland 2007

Mars & April 2012

Kategori:

Mars 2012
Mars var en mycket bra månad fylld med roliga happenings. Vi firade både Nathalies och min födelsedag, vi var på superhero-sitz med vår klass och produktionsekonomi, Sara var på besök då det var pamppasvecka, jag fick fira min första St: Patriks day på min födelsedag och jag vågade sjunga två sånger på Hernrys dop!
 
April 2012
April var en lite trög månad. Hände inte så mycket om man jämför med mars. Jag såg mina första tussilagon, tillbringade sista tiden vi hade tisammans med Jolien och Nathalie, kollade ganska mycket på ishockey och så firade vi ganska lugnt vappen med Emma.

Work your magic

Kategori:

Har idag fokuserat största delen av min tid på skola. Det är bara lite kvar nu. Två dagar tent, sen får jag åka ner i Finland, träffa nära och kära innan jag tar mitt pick och pack + pappa till Teneriffa. Jag längtar såå tills jag får lägga ner min kappsäck i hotellrummet. Då tänker jag släppa alla tankar som har något med skola och stress att göra. Snart är jag fri!
 
 
Vitryssland 2007
 
Min och Saras favorit år 2007. Var helt sålda på hans utseende. Tur att smaken har ändrat sen dess. Jessus, han ser ut som en lite småsliskig docka. Men låten gillar jag fortfarande!

I love you mi vida

Kategori:

Jahapp, så satt man här igen med 100 saker att göra och ögonen håller på att hoppa ut ur facet. Hur tänkte jag riktigt? Ibland är man lite för avslappnad helt enkelt. Jag har ALL tid i världen. Säger vi. Det känns mycket bättre så. Nu ska jag traska till Siwa för att jaga föda. Utan föda blir inget annat heller gjort.
 
 
Spanien 2007

Januari & Februari 2012

Kategori:

Tänkte jag skulle lägga upp lite bilder från det gångna året. Bara för att jag tycker om att dyka tillbaka i minnen. Let's start with January and February!
 
Januari 2012
Vad kan jag säga om Januari. Året började med kanske historiens mest patetiska nyår. MEN, jag hade så roligt man nu endå kunde han. Dessutom föddes ju min älskade gudson Henry 10:onde Januari. Så helt onödig månad var det inte. Men har absolut inga bilder från Januari förutom nyåret.
 
Februari 2012
I Februari var Linda på besök i Vasa, vi var förstås till Ollis, och hur kvällen slutade får förbli en hemlighet. Dessutom kom Emmas och mina utbytesstudernade Jolien och Nathalie till Vasa för att göra sin sista praktik i Vasa centralsjukhus. Så det blev mycket engelska den här månaden. Dessutom var jag alltsom oftast hundvakt. Dock var jag ännu denna månad lite smådeppig och hade inte mycket till motivation. Men jag såg ljuset i tunneln.
 

10 days

Kategori:

Igår levde vi som vi skulle fåt betalt för saken. Efter att ha firat Jonas drog hela buntten mot Ollis glöggkväll. Kom dock på att jag inte ens drack en mugg glögg på Ollis. Men jag var nog uppe i varv för den delen endå. 
 
Idag är det 10 dagar kvar tills jag och pappa för första gången någonsin reser till södern tillsammans. Jag måste säga att det kommer bli en välbehövlig semester från studielivet. Jag älskar Vasa, men tror det kan vara bra med lite andrum ibland.
 
 

Without your love

Kategori:

Har fått upprett lådor och skåp idag, och på samma gång även rett upp mina tankar. Dessutom har jag hittat roliga minnen som t.ex. mitt block jag hade med mig på interrail och skrev om våra äventyr i. Har ägnat alltför lite tid på att öva på läkemedelsräkningen. Så ajjabajja. Ska i alla fall försöka mig igenom det imorgon. Hur det än går så har jag något att se fram emot till kvällen. Födelsedagsfirande närmare bestämt. Dessutom är det hundvaktsduty som står på schemat för veckoslutet. Bra timing med tanke på tenterna jag har nästa vecka.
 
 
Armenien 2006

Live the dream

Kategori:

Jag har vaknat ur mina dagdrömmar och insett att alla mina drömmar kan bli tillverklighet, så länge jag tror och kämpar för det jag står för. I got the power of my own life. Jag har åter igen hittat mitt fokus. Jag vet vad jag vill göra med mitt liv, jag vet vem jag vill vara. Jag har så mycket att ge.
 

Show me your love

Kategori:

Har haft en super bra dag idag. Ätit sushi och åkt pulkka. Vad mer kan en flicka önska? Sen kan vi väl ta som en liten parentes att jag lyckades låsa in mina hemnycklar hos Emma, och att min höft vill hoppa ur led pga allt mitt promenerande. Men utan små bakslag kan man inte fullt ut uppskatta det som är bra.
 
Jag har otroligt mycket att vara tacksam över. Många fina minnen som jag alltid kommer hålla nära mitt hjärta. Skulle jag dö imorgon skulle jag dö lycklig. Känner mig som en happymeal.
 
 
Ukraina 2006

Hard rock hallelujah

Kategori:

Det blev en lång dag igår. Gick först via skolan för att lämna in böcker till biblioteket för att sen fortsätta min färd in mot stan. Kom hem till Emma, där lekte vi duktiga studerande. Emma var super snäll och hjälpte mig öva på läkemedelsräkning eftersom jag har omtent på fredag. Jag är evigt tacksam för det. Vi kom igenom räkningarna trots att jag satt med tårar i ögonen. Sen fick vi belöna oss själva med glöggkväll hos Sofi. Det är ganska sjuka mängder glögg jag har hunnit dricka bara denna månad! Sen dekorerade vi ett pepparkakshus tillsammans. Fick skjuts hem av ännu en bra vän. Jag har nog otroligt fina vänner jag.
 
 
Finland 2006

Never let you go

Kategori:

Jag hade en super skön dag igår. Gick i det vackra vädret till Prisma, köpte alltför mycket julmat med mamma, åkte hem och började förbereda mate, åt tills vi båda mådde illa, tittade på tv och drack glögg. Idag morse badade vi morgonbastu. Jag har blivit på gränsen till äckligt bortskämd, men det är jag värd.
 
Jag har nog tur som får fira jul dubbelt upp!
 
Ryssland 2006

Beautiful

Kategori:

Nu ska denna tös gå ut i det vackra vinterlandskapet och styra sina steg mot Prisma och mamabear! Skön lördag gott folk!
 
 

My number one

Kategori:

Godmorgon världen! Känner på mig att det här kommer bli en ultramysig dag. Ska fira jul "lite" i förväg med mamma idag eftersom jag firar jul nere i Ekenäs och sen är på resa resten av jullovet. Inte för att jag tycker jag behöver ha en ursäkt för att äta gått ocg mysa med mamma. Jag har påbörjat min dag med en redig frukost! Jag fick igår än en gång lära mig att morgonmålet är viktigaste måltiden. Äter jag inte en ordentlig frukost blir jag hungrig och irriterad efter 1-2timmar, och värre blir det.
 
 
Grekland 2005

In my dreams

Kategori:

Idag är jag trött i ögonen. Jag har gått omkring som en orkan genom Vasa centrum i jakt på julklappar. Jag har hitatt en hel del smått och gott. Hoppas det känns lika bra när alla utvalda öppnar sina paket. Till mig och Fia köpte jag en brödrost. Den ska jag testa nu!
 
 
Norge 2005

Punkar-ägg?

Kategori:

Jag vill tillägna detta inlägg till Eggbert-punkar-junior. R.I.P. i min mage.
 

Let me try

Kategori:

Har sovit underbart gott inatt! Nästan för skönt då jag steg upp först kl.12. Det var värt varenda snarkning. Försöker nu febrilt att laga på mitt arbete om alkoholberoende, svårt att inte göra det omänskligt långt. Senare får jag belöna mig själv med tjejmyskväll, julstjärnor och glögg. Can't wait!
 
 
Rumänien 2005

Touch my fire

Kategori:

England 2005
 
En liten parentes:
 
(När alla säger nej
ska jag säga ja
När allting går emot
ska jag hålla  kvar

När världen faller ner
är det du och jag
det är du och jag

Ja, jag lovar och jag svär)
(Alina Deveverski)

Save the world

Kategori:

Tror man någonsin själv på att man ska ta det lugnt på krogen när man intalar sig själv att man ska ta en mogen och ganska lugn kväll? Efter läkemedelsräkningstenten ville jag bara gråta. Jag förstod nada. Men efter att jag fick lite mat i magen bleknade sorgerna sakta men säkert bort. Studiebesöket till Tolvis var mycket intressant. Jag skulle gärna fördjupa mig lite mer i missbrukarvård. Väcker förslag för olika ämnen för slutarbete..
 
Men well, sen hade vi girls night hos Sofi med mat och drinking games. Jag tror det var vid det här laget det redan sakta började spåra ut, Men kul hade vi i alla fall! Väl vid Ollis spelade vi lite RappaKalja, och sen kan ni ju gissa vad som hände näst. Jag kom hem idag kl.13. Riktigt sliten. Den första frågan man får när man loggar in på facebook är "kommer du till ollis ikväll?". Hmm, låt mig fundera en stund..NEJ!
 
Kan trösta mig själv med att jag har mycket kul att se fram emot denna månad. 20:onde blir det Swedish House Maffia i Hartwall och 25:te blir det Teneriffa med pappa i två veckor! Ni kan ju tänka er hur välbehövlig skatteåterbäringen var en dag som denna.
 
 

Stronger every minute

Kategori:

Idag har jag hela dagen fullbokad. That sounds like fun! Först ska jag börja min morgon med läkemedelsräkningstent, fortsätta med ett litet studiebesök till Tolvis i Malax, sen är resten av kvällen bokad åt att fira ett nytt kapitel i Sofis liv, med mat och Ollis. Med tanke på att jag steg upp 7 idag morse hoppas jag verkligen att jag är hemma innan kl.7 imorgon bitti. Enough said! Ha en fin dag!
 
 
Cypern 2004

Chocotita!

Kategori:

Jag har nog bästa sambon EVER. I'm never letting her go! Jag har gått omkring i dagar i förtvivlan och sökt en chokojulkalender. Och så står Fia plötsligt där och räcker mig en. Änglakörerna stämde upp i en halleluija-serenad! Jag slet snabbt som tusan upp tre första luckorna. Trodde nästan jag tog upp lucka 12 istället för lucka 2. I'm a happy girl!
 
 

Shake it

Kategori:

Idag har jag lekt effektiv studerande/sista-minuten-slarvis. Helt hur man vill ta det. Jag väljer alternativ 1! Jag har gjort 2/3 hemtenter, vars deadline är..IMORGON! All tid i världen ännu alltså. Nu ska jag försöka mig på den sista, sen ska jag bjuda på hemmabio och glögg!
 
 
Grekland 2004
 
Det måste vara napaskjortan som gör det!

Wild dances

Kategori:

Jag har en bekännelse..Jag for aldrig till Sofi igår. Jag var påväg i alla fall! Fullpackad med kläder, jag hade for Gods sake t.om. en reflexväst på mig. Såg ut som en lysande idiot! Den rollen kan jag leva med. MEN tydligen skämdes min cykel så mycket att bakdäcket dog, pang, boom. Så, jag gick med mina friska ben idag istället. Väldigt skönt väder har vi haft i Vasa idag. Kyligt ja, men inte blåsigt!
 
Med Sofi har vi ätit lunch, dekorerat peppakrkakor, druckit glögg och kollat film. Precis som en söndag ska vara.
 
Btw, man vet att det är kallt ute när man ser bättre utan glasögon än med glasögon då man stiger in. Just sayin.
Och sen lite Wild dances på det!
 
 
Ukraina 2004
 
Tika vet vad jag tänker på!

Don't break my heart

Kategori:

Nu ska jag försöka få upp mitt besvärliga cyklellås och cykla/skrinna i det iskalla vädret till Sofi för att ha lite lillajulsmys! Bäst att glöggen är redo när jag kommer fram stel som en ispinne! Dagens Eurovisionslåt är för dig Sofi, bara för att du älskar eurovision och för att du bor alltför långt bort idag!
 
 
Rumänien 2003
Låten får mig annars alltid att tänka på min syster som också älskar låten! Miss you sis!