Idawho?.blogg.se

If I ever leave this world alive

A place for my head

Kategori:

Bara för att jag inte har så mycket annat att säga (och jag säger alltid för mycket i vanliga fall) så passar jag på att skryta lite. Jag har just precis avslutat mitt ANDRA träningspass för dagen. Jag kommer säkert inte vara lika uppnosig imorgon då muskler jag inte ens visste existerade värker. Well, sen kan jag tillägga att jag skar mig på kökskniven idag. Påminnelse till alla, muminplåster does the trick!
 

Tips

Kategori:

En jätte bra låt att träna till!
 
 
 
I love it!

A short weekend

Kategori:

Det blev nog en bra kväll igår. Men man börjar nog märka att man börjat bli lite sliten då man börjar kvällen i Ollis redan kl.19.00 och stannar till valot. Det var även mindre kul idag då man vaknade halvblind och med halva ansiktet klistrat på dynan och andra hälften bara väldigt hängigt då mamma fick komma efter mig till centrum. Sov kanske allt som allt från 7-10 idag. Har inte fått mycket gjort idag, men det kommer en ny vecka, och nya möjligheter.
 
 
 

Horror at Kalliokatu

Kategori:

Fia har nu fixat både mig och Vici riktigt hemska inför Halloween..Ja, har man inte varit mörkrädd före det här så lär man nog bli. Känns tryggt att ha vänner som är en dränkt-flicka, mer känd som Samara, och en kvinnlig demon som tar livet av sina manliga ovetande offer. Själv är jag en skadad indian. Ida 5 år far på feest med stora flickorna.
 
Be afraid. be very afraid...

Förberedelser

Kategori:

Har fått leka operationsskötare idag i skolan. Det var ganska roligt att klä på sig och hjälpa andra klä på sig. Funderade ett tag på mina karriärsalternativ och såg mitt framtida jag i full gång med att skicka "bestick" till kirurgen i operationssalen. Nästa sekund väcks jag ur mina drömmar då läraren säger "ja, man bör ju vara teknikintresserad och teknik kunnig också". Damn it, inget för mig då!
 
Undrar hur många gånger tanken på att klä ut sig till en crazynurse till Halloween dök upp under dagens lopp..
 
Ikväll har vi Viccan på pyjamasparty, vi ska titta på skräckfilmer och komma in i feelisen så att säga, inför Halloween partyt imorgon.

Utan dina andetag

Kategori:

God morgon! Idag var det lite extra svårt att stiga upp ur sängen. Ute är det kallt och mörkt. Skola från 9-16. Känns som att hela världen fortfarande sover. Men det kommer bli en lugn och skön dag. Samlar krafter för morgondagens Halloween party på Ollis.
 
 
 
En så himla fin cover på Kent.

Snow in October

Kategori:

Har idag fått förvånansvärt mycket gjort med tanke på nattens icke existerande sömn. Jag for till skolan, jag har varit på kaffe in till stan och dessutom orkat cykla hem tillbaks i snöfallet, SNÖ I OKTOBER! That's how we roll in Finlands soligaste stad!
 
Nu ska jag försöka återuppta en normal dygnsrytm, så jag kryper in under täcket!

Octoberfest

Kategori:

 
Ojj gårdagen var en fin dag. På gymmet fick jag in ett riktigt flyt, och efter allt svettas smakade det utsökt med Emmas specialrecept. Trodde allvarligt talat att jag kommit till himmelen. Sen bar det då av till en sitz som jag nog skulle kalla oförglömlig på många sätt och vis.
 
Idag kan man med sin polska version av finrexin se tillbaks på kvällen med flaschbacks av lederhausen, hängslar, nerspillda kläder, mycket korv och hemfärd kl.08.30. Das ist tummen upp!
 

Kärleken- till sig själv

Kategori:

Har haft ett så sjukt bra flyt den här veckan. Jag har helt enkelt övervunnit mig själv, och det gör mig jätte glad. Idag när jag cyklade till skolan i höstmörkret kunde jag bara konstatera att "shit, jag gillar nog mig själv jag". Inte på ett skrytsamt eller narcisistiskt sätt, helt enkelt någon sorts acceptans för den jag är och vill vara. Jag tycker man ska få uttrycka positiva tankar om sig själv precis som man ger komplimanger till sina vänner. Du ska ju trots allt vara bästa vän med dig själv hela livet, varför inte uppmuntra sig själv?
 
Nu ska jag börja packa ihop lite grejer, fara till gymmet med mamma, bli bjuden på mat hos Emma, och allra sist fara på Octobersitz till Filicia Castle.
 
Pretty awesome just the way I am!
 
OBS! Grattis finaste Fine på din 20 års dag! Snart får du ta och flyga till Finland, it's not the same without you!

Pre-julklappar!

Kategori:

Har efter nån timme fått igång min splitternya nettitikku och återvänder nu till cybervärlden och kan ej längre skylla ifrån mig om skoluppgifter som ska lagas på moodle. Förstod dock inte först idag då jag skulle fråga efter en nettitikku varför försäljaren såg så besvärad ut. Jag frågade ju då efter en minnessticka. Teknologi och jag..
 
Anyhow, tänkte slänga in lite bilder på lite grejs som jag fick/köpte under höstlovet i södra Finlandia.
 
Lite lycklig blir man nog då det materiella ha-begäret är tillfredställt för en tid frammåt!

Jag övervann en rädsla idag!

Kategori:

Sitter för tillfället i skolan. Min internetsticka har efter att blivit mosad av min rumpa x antal gånger dragit sin sista suck. Ska antagligen försöka fixa detta dilemma imorgon.
 
Just nu lever jag på lyckan och euforin som uppkommer efter att man har tagit sitt första venprov! I can't believe I made it! Hoppas alla andra haft en bra början på veckan!
 
Och btw, GRATTIS PÅ 20 ÅRS DAGEN TIKA!

I have you to thank

Kategori:

Har idag haft en ganska effektiv dag med tanke på att jag har haft stegringskänningar i kroppen. Jag har fått åtminstone tre uppgifter lagade, och jag har inte haft en snutta stress i min närvaro. Såna här dagar har jag saknat. Att kunna njuta av egentid och komma in i ett flow då man lagar skolarbeten. Timmar som flyger förbi, men som endå inte känns bortkastade.
 
Imorgon åker jag hem till Vasa och min egen verklighet igen. Jag har bestämt att jag ska vara frisk imorgon så att jag kan ta emot nästa veckas program utan problem. Jag har både träning, sitz och halloweenparty som väntar. Ja, och så var det väl att ta blodprov på varandra i klassen också. Spännande!
 
Vill i alla fall tacka alla fina människor som har tagit sig tid för mig nu när jag har varit här i Ekenäs. Har varit lika roligt att få träffa alla. Önskar jag kunde ta er alla med mig till Vasa. Tur att det finns facebook och telefoner, så vi kan stalka varandra då man saknar lite extra mycket.
 
Why so serious?
 
 
 

Dagen

Kategori:

Ska nu för kanske femtionde gången försöka laga skolarbeten den här självstudieveckan..Har fått kanske en sida skriven hittills på fyra dagar. Strongt! Men har aldrig varit bra på att välja skola framför vänner. Idag har jag suttit halva dagen hos Samira och glott mig riktigt kär på Henry. Sötare pojke får man leta forever efter. Han brås på sina vackra föräldrar.
 
Fast jag gillar att träffa alla nära och kära här i Ekenäs måste jag nog säga att mitt hem nog är Vasa trots allt. Ska bli skönt att komma hem till sitt egna rum och få lite struktur och rutin på dagarna igen. Nu yrar jag omkring som en höna utan huvud. Tur att jag och Samira satt och tog oss lite funderare över vad vi vill göra av våra liv. Alltid lika kul att filosofera och få ner sina flummiga drömmar på papper.
 
 
 
 

Shopping

Kategori:

Sticker iväg på lite shopping till Salo med pappa och fammo jag! Adios!
 

In repair

Kategori:

God morgon från Ekenäs! Kan glatt meddela att jag redan efter att ha varit en hel dag här har hunnit träffa både pappa (obviously), Tika, Samira, Jeppe & Henry! När man får träffa dessa människor som verkligen känner mig och som jag bryr mig om från djupet av mitt hjärta, vet jag att det var värt att komma ner hit. Idag ska jag hälsa på Fammo & Fafi, och senare ikväll blir det bio med Samira. Hoppas bara min förkylning skall släppa snabbt som tusan, jag brukar nämligen alltid skryta om hur bra mitt immunförsvar är..
 
Skolarbeten har jag lagt ner nada timmar på. Men nu ska vi göra ett nytt försök innan jag cyklar till mina kära farföräldrar. Wish me luck!
 

Lost

Kategori:

Sista dagen i Vasa innan jag åker ner till pappsen min i Ekenäs. Hade riktigt mysigt igår på en välorganiserad Partylite keikka. God bål och fint sällskap. Det bar som väntat till Ollis, där man möttes upp av några andra finingar.
Tyvärr så var inte feelisen på topp för min del  eftersom jag kände mig lite småförkyld och min mage protestera och bara värkte. Så blev för en gångs skull inte kvar till valot. Kanske lika bra det också.
 
Idag har jag avnjutit en mycket delicat Lasangette som utlovat i trevligt sällskap. (Måste ha sett ut som ett skämt när jag kom cyklande i regnet med paraplyet i högsta hugg och försökte hålla balansen. Och när jag stolt märkte att jag hittat fram så springer jag upp och ner i trapphusen i ett desperat försök att hitta rätt dörr, och känner mig mer borttappad än vanligt.)
 
Nu ska jag försöka få kappsäcken packad.

Fool

Kategori:

Ska nu ta mitt pick och pack och cykla in till stan. Ska nämligen på Partylite hos Simone med några andra från klassen! Senare blir det möjligtvis utgång. Who knows..
 
P.S. Jag är lika trött som jag ser ut, hoppas det inte är förkylning på g!

Höst

Kategori:

Idag är det verkligen höst i Vasa. Var till polisstationen för att lämna in ansökan om mitt "riktiga" körkort idag, och gick hem i solskenet. Det är nog svårt att låta bli att le då solen skiner mot ens kind!
 
 

P!nk

Kategori:

Halleluijah! Jag är happy happy happy face! Beställde just biljetter till P!nks konsert i Hartwall den 28: onde maj till mig, Emma & Sofi! Enda sedan jag missade henne senast hon var i Finland har jag gått med en liten gnavande känsla av att ha missat något mindblowing..Och jag skulle inte kunna leva med den känslan igen!
 
P!nk är en av mina absolut favorit artister. Hennes sånger får mig både taggad, glad och galen! Hon har låtar som man kan gråta med i då man är lite låg, låtar man kan sjunga med i och dansa till då man äntligen bestämmer sig för att komma tillbaks på sina fötter igen och fira att man finns till, och för att man är bra som just den tokiga människan man är! Men viktigast av allt är att hennes låttexter verkligen berör och betyder något! (Okej, kanske inte U + ur hand, men ni fattar).
 
P!nk är en artist att se upp till helt enkelt!
 
DESSUTOM är hennes nya album "the truth about love" helt fantastiskt bra!
 
 
AAhh..Eufori!
 

Crazy shit!

Kategori:

Alltså det är ju otroligt hur trött man kan vara! Jag var i och för sig på Ollis Tisdag igår och dansade natten lång, men tycker jag borde få lite god karma då jag var nykterish. Dessutom säger alla att man ska bli så pigg om man tränar. Jag blir helt slut! Jag skyller lite på bastun.
 
Imorgon börjar min skolvecka på hela två dagar. Förskräckligt! Och på söndag åker jag till Ekenäs för lite "självstudievec....", fuck it! HÖSTLOV! Har redan hört rykten om att pappa fyller på i både frys och kylskåp!
 
Fick höra igår natt påväg hem med min privata taxicykel att jag är likadan nykter som när jag är i fyllan. Good or bad? Vad har jag då att skylla på då jag gör dumma saker, om inte alkoholen?
 
Nu väntar sängen, gonatt!

Eye of the tiger

Kategori:

God morgon! Jag tror det här kommer bli en riktigt bra dag. Jag trodde min dag skulle gå ut på att vara hundvakt, kanske bada bastu och Ollis på kvällen. Planerna blev lite ändrade. Jag skall inte passa hundar, jag ska fara till simhallen på gym och för att simma med mamma. Äntligen ska jag aktivera mig lite igen. Känner att det är just vad jag behöver! Svettas och känna hur musklerna och lungorna arbetar!
 
Ollis blir det nog ikväll, men ett nyktert alternativ! Där lär jag fortsätta mitt nya svettiga liv på dansgolvet!
 
Nu har jag typ tröttat ut mig själv!
 
 
 
 

Spark i baken!

Kategori:

Har varit ett riktigt PMS barn nu i en och en halv dag så har inte orkat skriva eller göra något vettigt överhuvudtaget! Jag har bokstavligt talat luggit i min säng, stirrat på glee, lyssnat på deppmusik, tyckt synd om mig själv och svultit. Nu är det slut på det här! Som Fia säger: "Ta käppen ur reven och gör något åt saken!"
 
Jag kan inget annat än hålla med!
 

Tid

Kategori:

Idag har jag sån feelis att jag bara vill ha massor att göra så jag kan fly från mina egna tankar. Tur att skolan räddar mig med högar av arbeten som måste lagas. Och tur att mitt rum ser ut som ett krigsfält. Nog ska man få dagen att gå i alla fall.
 
Eva Dahlgren var btw toppen igår. Magisk röst och stor personlighet. Någon att se upp till.
 
 

Vem tänder stjärnorna?

Kategori:

Laddar upp med lite Eva Dahlgren som jag kommer se live ikväll med mamma. Och så ska vi denna regniga dag med några vänner utöka vårt klädsortiment en aning. Å just det, ikväll ska jag utforska O Malleys med mamma, som ni förövrigt ikväll ska kalla min syster.
 
 

Jag kan inte säga nej

Kategori:

Jag som skulle vara stark. Here we go again. Ollis igen. Jag MÅSTE jobba på att säga NEJ!  Tror och hoppas det blir en relativt lugn kväll/natt. Hoppas alla ni andra har mera egen vilja än jag och ligger hemma och myser och pyser! Friday friday!
 
Nog tar väl dom där hjärncellerna slut en vacker dag när det räcker! Den dagen den sorgen!

Let it rain over me!

Kategori:

Äntligen fredag! Inte för att jag haft en speciellt tung skolvecka..Men allt tråkigt har liksom lyckats samlas till just den här fredagen. Började dagen med finska (som nog var bättre än väntat, man fick i alla fall aktivera sig själv), sen på matrasten var det läkemedelstent ( som jag äntligen kom igenom!), sen avslutades skoldagen med grupptentamen.
 
När jag kom ut på skolgården möttes jag av ett skyfall av regn. Medan jag cyklade tänkte jag nästan brista ut i skratt allstå! Jag måste ha sett ut som ett skämt! Skön känsla att kunna känna sig så patetisk att man bara vill laugh it out!
 
Jag vet. Intresseklubben antecknar!

Ung och stolt

Kategori:

Ojj så duktiga vi var på att laga skolarbeten idag, med tanke på hur trötta hela högen var. Nu kan man sova med gott samvete inatt!
 
Jag känner mig som en riktig vårdstuderande igen!

Better get up!

Kategori:

Känner mig lite som en slagen hjälte idag. Kom hem staplande idag morse typ halv 6 tiden med en pizzakartong under armen. Jag strövade också omkring några varv i någon del av Vasa som jag kände mindre bra till innan jag kom back on the right track. Hem kom jag i alla fall som vanligt till slut. Slutet gott allting gott!
 
Snart sticker jag till möjligtvis samma stadsdel som jag tappade bort mig i igår. Skolarbete står på schemat. Man måste studera mellan varven också!
 

Mitt nya hår!

Kategori:

Nu sticker jag och Fia till Ollis!

Ett test?

Kategori:

Känns ju som att någon vill testa om min lycka är äkta. Idag cyklade jag till skolan i regnet. Blev ganska duschad, och byxbuntorna blev ganska bruna på mina annars beiga byxor. medan jag torkade bort halva mitt ansikte rörde jag inte en min. På hemvägen..Sprack mina byxor.
 
Men jag skrattar dessa små motgångar i ansiktet. Nu hade jag en bra orsak att slänga lite kläder. No worries!
 
 

I love it!

Kategori:

Jag är verkligen glad för tillfället. Känner för att hoppa omkring i cirklar, sjunga, dansa och bara krama hela världen! Den där känslan då något faller på plats. Nej jag är inte hög. Eller kanske? Hög på livet och allt det har att erbjuda!
Vet inte om det är att jag fick avklippt mina torra toppar, eller kan det vara min ansiktsmask som ger mig det där lilla vardagslyxet? I don't know. But I do know that I'm really happy. Och imorgon ska livet firas med Ollis!
 
 
 
 
 

Just nu!

Kategori:

Det var det håret. Fia ville klippa, jag är inte så svårövertalad. Nu har vi fått marsvinsungar på vårt golv.

Mys

Kategori:

Monday, monday. Har suttit på föreläsning hela dagen, så ser fram emot lite praktiska övningar imorgon. Nu ska resten av denna mulna dag spenderas i pyjamasbyxor och mysklädäder. Kurrkurr.