Idawho?.blogg.se

If I ever leave this world alive

Break the spell

Kategori:

Jag undrar hur många saker eller människor vi har gått miste om bara för att vi inte har vågat. Tänk om den där ena meningen skulle ha ändrat allt. Tänk om det där sista steget, det sista försöket skulle ha gett dig alla svaren du har sökt efter. Om man aldrig vågar fråga eller visa vad man vill kommer man heller aldrig vinna. Visst man kan förlora, men är det inte bättre att veta att man försökt och förlorat, än att man aldrig försökte och får leva i ovisshet? Våga ta för dig och be inte om ursäkt för att du finns till.
 
Sånt här börjar snurra på i mitt huvud när jag umgås för länge med endast mig själv.
 
 
 

Uttråkad

Kategori:

Känner mig extremt trögstartad idag. Jag gör i princip vad som helst för att inte behöva laga på skolarbeten. Jag har tvättat allt i tvättkorgen, jag har diskat. Jag antar att jag har hamnat i en ond cirkel där jag har haft mycket att göra 24/7, så när man sen stannar upp och sitter ensam hemma är det inte tillräkligt med stimuli. Snälla någon rädda mig ur denna tråkiga, intetsägande hålan. For Gods sake, igår satt jag och sydde halarmärken i två timmar.
 
 

Dansa i neon

Kategori:

Jahass. Så har man då upplevt sitt första UV-party. Det var lika kul som allt annat, bara att man blev lite klottigare och vakna med en hög av UV-armband i sängen. Jag var sneaky och tiggde åt mig en av varje färg. Känns inte allför nödvändigt idag.
 
Nu ska jag plocka ihop någå matrester och titta på Glee.
 

Detta har hänt

Kategori:

God dag! Idag är då dagen då mina vänner lämnar mig ensam i Vasa för att åka ner till Ekenäs. Eller kanske inte så dramatiskt. Jag sticker i alla fall till Ollis på UV-party ikväll med Emma & Sofi. Det kommer säkert vara sjukt varmt som vanligt. Idag blir det antagligen lite mer sparsamt med drickandet. Har fortfarande lite traumor från igår. Vissa saker ska två ögon helt enkelt inte se.
 

Kräftskiva next!

Kategori:

 
Andra skedet avklarat, och jag är sååååå lättad och lycklig! Nu ska vi snart fara på Nyländska nationens kräftskiva vid Academill! Vi skulle alla designa våra egna hattar..Jag gillar INTE att pyssla. Så mitt resultat bev en fé (?) hatt! Ingen aning. Nu vill jag bara fira min nufunna frihet. Om någon söker oss efter kräftskivan finns vi säkerligen på allas trogna Ollis.
 
 

Nostalgitripp

Kategori:

Haha kommer ni (numera raseborgare) ihåg tävlingen: världens minsta schlager? Jag var ju med senast det ordnades typ år 2008? Samma år vann Tika, en av mina bästa vänner! Jag kom fyra, fick något tröstpris ungefär. (måste påpeka att det inte ordnats efter det här) Tror jag aldrig varit så stel och nervös som då.
 
Tog mig idag en liten nostalgitripp med låten jag sjöng då, tattoo av Jordin Sparks. Dessutom "spela jag gitarr" till för att göra det extra komplicerat. Jag filmade in fanskapet. Kan nån snälla lära mig att verkligen spela gitarr? Nu ser de ut/låter som om jag skulle försöka ta livet av en katt. Jag kommer ångra det här ungefär när jag trycker på publicera knappen.
 
Låt mig presentera en kort snutt från en nostalgitripp till år 2008.
 
 
Vart har alla mina hämningar tagit vägen?

Sightseeing i Vasa

Kategori:

Tro det eller ej, men min bedömningskörning kunde inte ha gått bättre! För det första, så fick jag köra med en automat-bil! Och för det andra var min bilskollärare otroligt chill. Han tyckte vi kunde skita i ekonomiskt körande och ha lite sightseeing istället! Och så svor han på om allt mellan himmel och jord. Plötsligt skrek han "de va en uggla! Sväng tillbaka!". När vi for tillbaka och stanna såg vi att det var en mås som blivit skjuten i huvudet. Asigt!
 
Han sade i alla fall att att han tyckte de gick bra om man tänkte på mina förutsättningar, och att jag var social som han så jag kunde köra och prata på samma gång. Kommer tydligen ha honom imorgon på halkbanan också..Jag frågade om jag skulle ha en walkie-talkie i min bil så han hör vad jag säger också, för i såna fall kommer han bara höra skrik, vrål, mycket svordomar och möjligtvis gråt! Han tittade konstigt på mig och gick in i bilskolan igen. Snipp snapp slut så var sagan slut!
 
För övrigt hittade jag ingen outfit för UV-partyt, så jag köpte ett par örhängen istället!
 

Andra skedet del 1

Kategori:

Snart ska jag fara på bedömningskörning, och efter det ska jag söka mig en passande klädsel för fredagens UV-party på Ollis. Båda två mycket vettiga saker att lägga ner pengar på..Or not!
 
Vi ses i Vasa centrum!

Fin kväll

Kategori:

Nu har jag kört och och överlevt! Och snälla Patrik tog mig för att se Replotbron! Hade inte sett den förut, så lyckan var gjord! Nu gäller det att få en god natts sömn så jag kan koncentrera mig imorgon också!
 

That's what friends are for

Kategori:

Nu var min skolvecka avklarad! Tack för det, efter den här skoldagen känns det som en bra idé. Tur att Sofia instinktivt kände på sig att jag var på dåligt humör, så hon hade äppelpajen i ugnen då jag kom hem. Det är sån här lyx inte någon som bor ensam kan förstå. Min dag gick från destruktiva "jag hatar mitt liv" tankar, till sjunde himlen "livet är underbart" tankar.
 
 
Lite senare ikväll har Patrik erbjudit (läs:jag har tvingat) mig att köra manuellt. Vi ska se om det lättar på nervositeten eller om det gör den värre..

Måndag

Kategori:

Början av veckan. Trött som en sengångare. Det blir nog bra det här. Måndagar är inte min piece of cake!
 

Söndags feelis

Kategori:

Ojj nu har jag blivit bjuden på jätte god mat hos mamma. Och skönt att få prata av sig om vad som händer i livet för tillfället. Mamma blev i alla fall nästan stolt över min och Fias video från Wasa by night. Hon blev inte chockad kan man väl säga!
 
 
Och för den som bryr sig:
 
 
Och det här är bara början...

Frisk?

Kategori:

Vilken överraskning. Jag hamnade på Ollis trots lite velande fram och tillbaka. Bestämde mig helt enkelt för att vara frisk! Och det lyckades! Drack nästan ingenting, och jag hade super kul. Dansade tills det bara fanns en pöl kvar. När det sen blev valot traskade jag hemmåt i natten. Mycket skönt och fridfullt.
 
Men nu ska jag ta tag i mitt skolliv och laga på arbeten. Senare cyklar jag till mamma för att laga lite romantisk middag. Söndag är absolut den bästa dagen i veckan.
 
 
 
 

Mitt hjärta blöder

Kategori:

Vill inte ni bara gråta?
Ja just det, trevlig lördag till er alla!

Gröt

Kategori:

Hej alla barn nu blir det barnprogram, titta här vad lady Ida tar fram. En skål med gröt och en sked, det kan man
också leka med!
 
 
Lame. MEN, hade i alla fall en jätte skön kväll igår med några av våra gulisar och mina co:tutorer. Vi hade filmkväll i Filizia castle där vi tittade på Sherlock Holmes. Så sjukt bra film. Jag blir riktigt i extas!
 
Dagens bekymmer gäller att det är lördag. Min hjärna och kropp säger "stanna hemma och vila idiot", mitt hjärta och min själ säger "du är ung, du lever bara en gång (och massa andra klichéer om hur du ska fånga dagen)"

Look at me

Kategori:

Vitsi det är konstigt att se och höra sig själv på film. Jag ser ju inte alls ut som jag känner mig. Har jag verkligen ett kroppspråk som en höna? Munnen babblar på om allt och inget, jag skrattar åt allt och vissa av mina kommentarer är mer eller mindre I.Q fria. Men I guess jag kunde vara värre. Hellre dum och lycklig än kontrollfreak och fånge i sin egen kropp. Tur att man har vänner och familj som kan ta en för den man är. Både det dåliga och det bra.
 

Better than love

Kategori:

Tänkte att jag kanske kunde förgylla någons dag med lite musik av Daughtry och Nickelback. Ni får ursäkta om ni hör någon skrika eller "sjunga" i bakgrunden. Men hey, that's the charm with live music! Kan väl också tilläggas att jag är dödskär i Nickelbacks sångare Chad Kroeger. So hot!
 
 
 
 
 
Grrrrau!

The night out

Kategori:

Wasa by night. Crazy shit! Måste säga att hela dagen blev riktigt lyckad. Har sprungit omkring och dokumenterat som en jäkel. Vi har redan hunnit se igenom filmklipp från igår. Det är vackert vill jag lova. Nu ligger jag hemma och vet inte vad jag ska göra först, städa, diska, fara till butiken, duscha, laga skolarbeten eller bara gräva ner mig och hålla låg profil. Detta är vad som händer när man skjuter upp allt till en stor hög med måsten. Znark!
 

Wasa by night!

Kategori:

Ska ha en liten tävling med Fia, min sambo idag. Vi ska med varsinn kamera filma varandra in action. Imorgon bedömmer vi vem som har betett sig mognast och kommit HEM vid liv! So let the game begin!

Nighty night

Kategori:

Nu ska denna tös fara och sova så man orkar springa runt i Vasas alla alkohol- & kärleksnästen imorgon!
 

Yes you heard me! Wasa by night tomorrow!

Thanks for the memories!

Kategori:

Sitter nu på tåget hem till Vasa. Har haft jätte kul i Helsingfors. Alltid lika roligt att träffa syster, andra vänner och nya bekantskaper. Har ätit massvis med godheter, har utforskat Helsingfors nattliv och sett både Nickelback och Daughtry live. Helt magiskt! Nu är jag ganska trött och sliten, men med ett gott humör ser jag fram emot vad denna vecka har att erbjuda. Först ut är antagligen "Vasa by night".
 

I Helsingfors

Kategori: Allmänt

I'm in Helsinki baby! Blev bjuden på super god mat av syster, och är nu påväg i säng. Har ett händelserikt veckoslut framför mig. Min saknad efter Oliver bleknar i takt med Saras närvaro. Jag vet ju att han väntar på mig när jag kommer tillbaks hem.
 Godnatt!

Lev nu!

Kategori: Allmänt

Hade en intressant lektion idag som verkligen satte igång alla möjliga tankar och funderingar. Ämnet var pallativ vård, alltså vård i livets slutskede. Det kan då handla om allt från spädbarnsdöd, obotlig sjukdom till ålderdom. Att reflektera om döden och framför allt, vad som händer EFTER döden är ju ett stort mysterium för många, men också en av de största rädslorna. Själv har jag kommit till den insikten att jag inte själv är rädd för döden. Jag är inte rädd för att jag en dag ska lämna denna jord. Det som jag dock kan känna ångest över är om någon i min närhet skulle gå bort.
 
Sen kan man också fråga sig om det är ett liv att bara ligga i en säng dagarna ut, utan möjlighet att leva självständigt, och utan livskvalitet.
 
Vet inte riktigt vad jag vill ha sagt med det här. Det var en tankeväckande lektion, och vill påminna alla om att uppskatta era nära och kära, och glöm inte att visa hur mycket de betyder för er.
 
 

Frosseri

Kategori: Allmänt


Måste säga att skoldagen varit en stor besvikelse idag..Massa svammel om allt, ingenting och helt självklara saker. Man vet inte alltid om man ska skratta, gråta eller helt enkelt sova.
 
Men giv mig ej sorg. Fick i alla fall magen, hjärtat och sinnet mättat. Först lite kärlek av en hund (eller marchmallow), sen lite hemlagad pizza, lösgodis och chips, samt två filmer på det (ja, vi åt ju inte upp filmerna och hunden då). Jag är fullproppad. Tror inte jag behöver äta på en vecka eller två. (Påminn mig imoron när min mage har dödsångest och hungersnöd).
 Tack och godnatt!

God morgon!

Kategori: Allmänt

Snart glada vi till skolan går (åker)! Pigg och glad hittills, har sovit bra! Efter skolan blir det filmkväll + något mumsigt att smaska i sig hos Emma!
 
Hoppas alla Novia gulisar har en oförglömlig dag på gulisintagningen idag också!
 

Livet en måndagkväll

Kategori: Allmänt

Kom just hem från en kvällspromenad med Fia. Skönt att bara gå och prata om livet just nu. Problemen är inte de största för tillfället. Trötthet går över!
 

In the end

Kategori: Allmänt

 
There's so much more that I could be,
So many places that I'll never see.
So many lives that I'll never meet.
I'll just dream until we get there in the end.

Always thinking 'bout tomorrow,
Before today is even through.
Always thinking 'bout the future,
What on earth will happen to you?

Segt

Kategori: Allmänt

Har inte orkat skriva nått här på bloggen sen fredag innan utgång. Har segat på, mest suttit och kollat på tv-serier och ätit lite däremellan. Ska försöka ta nya tag till veckan som är på intågande. Nästa veckas fredag åker jag ju till Helsingfors för att bo ett veckoslut hos syster! Och om exakt en vecka är jag på Nickelback-konsert med Daughtry som förband. Sämre ställt kunde man definitivt ha det.
 
Hoppas man sakta men säkert ska vänja sig vid att sitta och lyssna på föreläsningar istället för att få göra något praktiskt. Jag blir så rastlös!
 

 
 
 

Fredag!

Kategori: Allmänt

Önskar alla en fin fredag kväll! Själv drar jag med Fia till Ollis!
 

We are halfway there

Kategori: Allmänt

Jag har äntligen uträttat någon på min "måste-göra-lista". Jag har då ringt och beställt tid till andra skedet..Jag har angstat, skjutit upp och förträngt detta i snart 2 år. Men om tre veckor ska alla i Vasa centrum hålla sig hemma. Då är det bedömningskörning, vilket betyder ett nervvrak och en livrädd bilskollärare i en bil. (Har inte kört manuellt på över 1 år, kärringstoppsvarning), sen följer halkbanan. Om jag mot förmodan verkligen hittar dit så är ju då mammas bil i riskzonen. Nåja, alla är vi väl bara människor. Jag ska göra mitt bästa.
 
 
 

Back to school

Kategori: Allmänt

Idag har det varit en intressant dag. När man kom in i klassen på morgonen såg hälften av klasskamraterna ut som zombien. Själv beskrevs jag som en Duracell-kanin. Orsaken till denna epidemi var "Back to school party". Kvällen började jag, Malin, Emma & Fia hemma i vår lägenhet i Kalliola. Vi åt god mat och tog oss in till centrum.
 
Meningen var att vi alla skulle till Fontana, men efter att ha hamnat i en kö där man kände sig som en amöba som blev dinglad omkring i cirklar gav jag och Malin upp och gick till gamle trogne Ollis. Där dansade vi och träffade nytt folk. Very lyckad kväll!
 


Piggare var folket definitivt igår!

Ny klänning

Kategori: Allmänt

Tävling

Kategori: Allmänt

Om ni är intresserade av att slå två flugor i en smäll skall ni besöka min sambos blogg och på samma gång vara med i en tävling hon håller där ni kan vinna ett presentkort till Zalando (http://www.zalando.fi/) för 20 euro!
 
 
You are welcome!

Städat

Kategori: Allmänt

4 timmar tog det att reda upp mitt rum. Nu är det bara att pusta ut och njuta. Man vet aldrig hur länge denna harmoni får vara. Nu ska jag kolla mitt skolschema på Novias hemsida och skriva in i kalendern. Jag är ju nästan skrämmande duktig nu. Det håller inte heller i en evighet.
 

Tutor

Kategori: Allmänt

Jag har nu på en och en halv dag blivit tutor. Idag har jag träffat nursing klassen vi ska ta hand om. Verkar vara en mycket bra klass. Ser fram emot att lära känna dem alla.
 

Nu ska jag städa upp mitt hem resten av kvällen, och imorgon är det min egen första skoldag. Ser mycket fram emot att träffa klassen igen efter 4 månader!

Vasa Baby!

Kategori: Allmänt


Nu är jag äntligen i Vasa baby! Resan upp gick riktigt bra! Har tyvärr inte packat upp något ännu vilket betyder att allt bokstavligt talat ligger framför mig. Igår var vi ut några stycken till allas älskade Ollis. Ollis gör en aldrig besviken. Vaknade i Petalax och fick ringa efter min privata taxi. Nu är det då att packa upp som gäller, och lite senare ska jag på tutorutbildning del 2. Wuppiduu!
 

Rummet jag har levt i under sommaren.Ha en bra dag!