Idawho?.blogg.se

If I ever leave this world alive

I got life!

Kategori:

Så här borde man börja varje dag tycker jag!
 
I got life, mother
I got laughs, sister
I got freedom, brother
I got good times, man

I got crazy ways, daughter
I got million-dollar charm, cousin
I got headaches and toothaches
And bad times too
Like you

I got my hair
I got my head
I got my brains
I got my ears
I got my eyes
I got my nose
I got my mouth
I got my teeth
I got my tongue
I got my chin
I got my neck
I got my tits
I got my heart
I got my soul
I got my back
I got my ass
I got my arms
I got my hands
I got my fingers
Got my legs
I got my feet
I got my toes
I got my liver
Got my blood

En plats för mig

Kategori:

Har blivit småtokig sedan jag såg min blivande etta, och har kollat runt på diverse netbutiker för att hitta inspiration till byggstenarna jag behöver för att bygga upp mitt eget hem. Så det blev ett ganska trist kollage av de saker jag tittade lite extra på. (Känner mig förövrigt inte alls frisk än, mådde en aning bättre under dagen, men så fort värkmedicinen och den heta drycken slutar verka är jag på ruta nummer ett igen).
 
Dessa fina grejer hittade jag på: www.indiska.com, www.netanttila.com och www.ikea.fi !

Shake it out

Kategori:

Nu vart det hänt. Jag har luggit hemma i självömkan och sovit hela dagen pga uppsvällda tonsiller och sjuk hals. Mitt största problem? Vad jag ska äta. Allra helst skulle jag vilja äta isglass efter isglass för att bedöva smärtan. Om någon känner sig som om den vill leka Moder Teresa idag vet ni var ni hittar mig.
 
 

Drip drop

Kategori:

Wohoo! Idag mina damer och herrar ska jag ta ett av de större vuxenpoängen, jag ska nämligen skriva under mitt första hyreskontrakt för en singeletta inne i Vasa centrum. Jag kan knappt tro det! Stora grejer, stora grejer..
 
Azerbaijan 2010
 
Förövrigt är jag mörbultad och sjuk  i hela kroppen, Kan just och just ta steg frammåt, än mindre böja mig. En bra påminnelse till att man måste stretcha ordentligt efter träning!

Lose control

Kategori:

Idag är det definitivt en happy, happy, joy, joy dag. Jag har varit så otroligt effektiv nu i två dagar. Har suttit framför datorn och lagat skolarbeten i flera timmar, bl.a. min förhandsuppgift inför Rainbow project. JAG SKREV PÅ FREAKIN ENGELSKA! And I love it. Sen där emellan har jag ringt om lägenhet, ansökt om sommarjobb. Ett sånt grymt flow. Sen har jag upptäckt en svensk dokumenär man kan följa med på tv3 play, nämligen: 69 saker du vill veta om sex. Mycket underhållande!
 
Finland 2009

Fairtytale

Kategori:

Idag var jag på vattengymnastik med mamma och 30 pensionärer. Det var roligt må jag säga! Det ska vi göra igen.
 
Norge 2009

Düm tek tek

Kategori:

Idag ska jag leka kock igen. Mina gäster heter Fia & Patrik. Bon apetit!
(Dessutom tonade jag ju håret på fredag, BTW)
 
Turkiet 2009

Miss kiss kiss bang

Kategori:

Vaknade idag med klump i halsen. Fy så illa jag mådde! Men jag steg i alla fall upp efter att Roparnäs kyrka bestämde sig för att agera morgonalarm. Jag ställdes inför ett val. Att stanna hemma och må dåligt eller pallra mig iväg i det fina vädret till mamma. Jag valde det sistnämda och ojj vilken tur det var. Utan en uns av sarkasm eller ironi så fick jag hjälpa mamma reda upp i hennes garderob. Tur för mig så kom jag hem två påsar rikare med "nya" kläder och lakan. Awesome!
Tyskland 2009

Is it true?

Kategori:

Godagens! Idag är det snöyra ute och inte så värst kallt heller. Jag var ju då igår hos Emma med henne och Sofi och lagade middag till kvällen. Det blev rotsaksbiffar, som jag blev väldigt nöjd över! Vet inte om det var så gott för att man var vrålhungrig eller om jag är duktig, svårt att avgöra! Idag mötte jag himlen på jorden; Indiska. Jag skulle seriöst kunna inreda allt i indiska tema. Älskar mycket färger! Och idag hittade jag nog en skatt som jag sökt länge; en jordglob! Nu kan jag med ett stort leende på läpparna fara på inflyttningsfest till strandgatan idag. Kanske ses vi i vimlet på ollis senare.
 
 
Island 2009

Hold on be strong

Kategori:

Idag är det en spännande dag. Ska skriva tent i farmakologi kl.12, sen på gym med mamma, sen ska jag kolla in en lägenhet, och efter det ska jag laga middag för mig, Emma & Sofi. Jag gillar när det är mycket på gång! Vi ska se hur det slutar.
  
Norge 2008

Believe

Kategori:

Jag har haft en super bra dag idag. Jag har fått veta vart jag ska på praktik. Blev inget Åland för min del, men istället blir det 8 veckor på Vasa centralsjukhus! Jag ser fram emot praktiken med skräckblandad förtjusning. Sen kom jag hem och blev bjuden på fastlagsbulle av Fia. Mycket bra dag indeed.
 
 
Ryssland 2008

Shake it up Sekerim

Kategori:

Jag måste bara lyfta fram en av de största fördelarna  med min skola. BIBLIOTEKET! Det är rena rama himmelriket! Kommer ihåg första gången jag och några andra barnmorskestuderande såg avdelningen med allt inom mödravård, förökning, förlossning, amning, abort, ja allt med barnmorskeriet att göra. Vi började nästan skutta omkring i glädjetjut! Såå otroligt mycket kunskap i ett rum! Eftersom vi har ganska mycket inlämningsuppgifter i skolan nu har jag införskaffat mig en hel del böcker..
 
Jag har efter min resa blivit en riktig boknörd. And I love it! (Försöker se seriös och vis ut)
Turkiet 2007

Ingen kunde röra oss

Kategori:

God morgon! Hoppas alla har fått sova lika gott som mig inatt. Min dygnsrytm har blivit så bra när man har fått vila upp sig i två veckor. Idag har jag skoldag från 10.15-17.30. Men jag antar att timmarna kommer gå relativt snabbt eftersom vi har så bra kurser nu. Idag känner jag bra av att jag och mamma var på gym igår. Mina ben är sega som gummi. Men det betyder ju att jag har gjort nått i alla fall! Önskar alla en bra dag!
  

Playa de las Americas

Kategori:

Här kommer nu bilder från resan i en salig blandning!
 
 
 

Dancing Lasha Tumbai

Kategori:

Det har varit lite tyst här på bloggen ett bra tag nu. Orsaken är helt enkelt tidsbrist. Eller egentligen en prioriteringsgrej. Jag har börjat det nya året med resa, jag har rett upp bland mina saker för att slänga gammalt bagage och iställer inhandlat nytt. I samma veva passade jag på att möblera om i mitt rum.Jag och mamma var ner till Helsingfors och var lite kulturella med "Kristina från Duvemåla". Den här veckan är ganska fullbokad med skola och tent på fredag. Just som jag vill ha det.
 
Om ca. en timme blir det kärt återseende med gymmet med mamma. Vi ska se hur bra kroppen håller!

November & December 2012

Kategori:

Här kommer de två sista månaderna från år 2012. Lämnar bilderna från resan till ett annat inlägg.
 
November 2012
November var en lite galen månad. Lite väl mycket utekvällar kan jag tycka såhär i efterhand. Men ibland händer det bara. Den här månaden var jag på Brobyggarnas "andra första sitz, vi firade Sofis födelsedag och vi firade Vicis födelsedag, jag hjälpte mamma på kattutställning i Seinäjoki, fick veta att jag kom med i "Rainbow project" som ordnas i Amsterdam i Februari-Mars, imponerades på Rock idolen, klarade av kliniska examinationen, Girls-night med Sofi, Vasaloppet med klassen och Ett ljus i staken-sitz! Hoh!
 
December 2012
Alltså i December åt jag mest bara mycket julmat, firade lite jul med både mamma, vänner och fammo, fafi och pappa. Sen träffade jag mina kära nere i Ekenäs innan resan. Förstås var vi ju på Swedish house mafia vilket var legendariskt! Ganska lugn månad annars skulle jag säga. Bra avslut på året!
 
Nog har 2012 varit ett ganska händelserikt år endå. Kunde inte slå år 2011, men i alla fall. Nu ser jag fram emot allt vad 2013 har att erbjuda!
 

Tillbaka till verkligheten!

Kategori:

Nu är jag tillbaka i mitt hemland igen. Jag är utvilad och harmonisk igen. Har fått njuta av fint väder majoriteten av dagarna, jag har badat badkar (något jag anser är mycket vardagslyxigt!), jag har hittat tillbaka till min bokpassion som jag tappade nångång i samband med gymnasietiden och studentskrivningar. Jag och pappa har skrattat och njutit av god mat, vi har lyssnat på skön musik och slappnat av till 100%. Har varit så himla skönt att koppla bort sig från resten av världen ett tag, njuta av att bara vara. Sista dagarna var vi tyvärr lite ur form, jag med allerginippor och pappa med en hård förkylning. Resan har varit värd varenda euro men nu känns det väldigt skönt att vara hemma i Vasa igen. Here I belong for now.
 
Mera bilder lägger jag upp i ett senare skede!