Idawho?.blogg.se

If I ever leave this world alive

Filmkväll!

Kategori: Allmänt

Här sitter man då igen, på nattur och med all tid i världen. Jag tjuvstartade lite med vakandet igår då vi tittade på andra och tredje sagan om ringen filmen med Emma. Alltså sjukt bra filmer! Jag blir riktigt till mig. Jag tror också minsann att Liv Tyler är en av de lyckligaste kvinnorna på jorden. Tänk att scen efter scen pussas med Viggo Mortensen! Ja inte skulle man tacka nej precis!
 
 

Finbesök!

Kategori: Allmänt

Jag har så fint sällskap här hemma idag att det inte kan vara sant!
MYSPYS!

Support gay marriage!

Kategori: Allmänt

Vill helt enkelt i Gay Pride anda visa mitt eget stöd för alla homosexuella där ute i världen! För mig är all kärlek vacker.
 
 
Hilarious!

Home

Kategori: Allmänt

 
Hemma igen i min egen lya efter lite över en veckas "semester". Det känns bra igen. Före mamma for till Åland kände jag mig så malplaserad på nått sätt, som om jag inte riktigt kunde finna ro. Nu är jag tillbaka med nya krafter och dessutom med lite nya grejer. Min söta mamma var till Ikea och införskaffade två fina dynor, nya bestick och en liten kompis till mig. Mitt materialistiska jag skuttade av glädje!
 

Och jag kunde omöjligt motstå att posera med mina grejer, dynor är min grej alltså!

Korv-Ida

Kategori: Allmänt

Idag gjorde jag tidningsdebut i Vasabladet i en korvpanel. Jag känner mig nu ett steg närmare att vara en riktig Vasabo! Vill också önska alla en riktigt skön midsommar! Själv ska jag fira i mitt eget sällskap, men det är bra så också! 
 
 
(Bildkälla: Google)

Midsommar hysteri

Kategori: Allmänt

Ja vad kan man annat säg än att det märks att människor flyr städerna för skärgården för tillfället. Det var ju helt grym trafikstockning i Vasa idag och allt jag ville var att komma hem. Det brukar ta ca. 10 minuter nu tog det åtminstone 30 min. Hysteriskt skulle jag vilja påstå. Tur att jag antagligen inte behöver röra mitt ass längre än mellan sängen och kylskåpet imorgon. Jag älskar att få vara lat!
 
 
 
 

Taler du dansk?

Kategori: Allmänt

Mina damer och herrar, eller borde jag kanske säga "mina damer og herrer". Denna finlandssvenska lilla Ekenäsbo har stora nyheter, i alla fall för sig själv. I'm going to Denmark! I höst har vi en 10 veckors praktik, och jag ansökte i början av året om att fara på utlandspraktik till Norge eller Danmark, vart jag nu då är påväg till Sjelland?! Jag hoppas nu verkligen att jag skall hänga med och få allt praktiskt fixat innan jag slipper iväg (kan vara lite krångligt när man är lite av en yrboll). Vi ska se hur detta slutar!  
 
(Bilderna från google)
 
 

Just breathe and relax

Kategori: Allmänt

Och plötsligt bestämde jag mig för att bosätta mig i mammas lägenhet för en vecka frammåt då hon är bortrest. Vem tackar nej till tv, ett mörkt sovrum och en bred säng liksom? It's Ida time! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mammasjuk!

Kategori: Allmänt

Veckoslutet börjar sakta men säkert gå mot sitt slut. Har mest jobbat, men lite dans har jag fått på fredag + god mat! För tillfället har jag en lite längre matpaus och planerar vad jag ska hitta på efter jobbet är slut. Jag tror bestämt att jag ska försöka få tvättat lite kläder, möjligtvis se en film, bada badkar och sen antagligen fara till mamma övernatten. Har sovit där nu tre nätter den här veckan. Vet inte vad jag har haft för grym mammasjuka! Men måste ju passa på nu innan mamma åker till Åland för en vecka. Jag är nog lyckligt lottad som har två underbara föräldrar som jag älskar över allt annat. Kärlek.
 
 

Bränd

Kategori: Allmänt

Här har jag gått och varit orolig över att bränna mig ute i solen när det är strykjärnet man skall vara rädd för.
 
Jaa-jaaa, det ser inte så farligt ut...
 
 

Blomma

Kategori: Allmänt

It's a Beautiful day, fastän man kanske inte vågade tro det idag morse när det var riktigt grått och kallt. Jag slutade jobbet redan kl.12 idag och det kändes nästan som om solen kom fram lika fort som jag steg ut genom kontorsdörren! Jag fick idag veta att jag kommer få ledigt till Rockoff! Made my day totally! Och så kan jag ju stolt meddela att jag blivit medlem i folkhälsan. Det är allt jag har att berätta just nu.
 
 
 

Måndag

Kategori:

Legenden

Kategori:

Idag har man kanske inte varit den piggaste pinglan i stan, men det har definitivt varit värt det! Gårdagen spenderades med Fia, Anna & Evelina, först på Strampen, mammas terrass, sedan hovrättsparken och slutdestination allas goda Ollis! Och hur vi dansade hela natten lång! Det har varit en underbar helg, mycket tack vare finaste Fia.
 
 
 
 
"Jag kan göra vad jag vill, så länge jag bestämmer mig för det, så tar jag mig dit"

Ready to fly

Kategori:

I made it, min debut i att vaka alldeles ensam. Jag är en mycket stolt brud. Har sovit idag till kl.15 och kom just hem från en liten promenad för att väcka knopp och kropp. Senare blir det häng med snygga bruttor! Hoppas alla får en riktigt angenäm lördag kväll!
 

Ett lyckligt slut

Kategori:

Vad ska man skriva för smart eller uppiggande idag då? Jag har inte varit den mest inspirerande personen idag eftersom jag mestadels har sovit. Minst illa gör man ju så också, right? Skämt å sido, jag har i alla fall skrivit engelska tent och ätit bagel på Arnolds med Fia idag. OCH blivit bjuden på coctailparty på vår gård, för där satt mina nya bästisar, tre av grannkvinnorna och bjöd in mig till sin lilla fest. Jag tackade och bugade djupt, men sa att det får bli en annan gång och tog sen mitt pick och pack och åkte till ännu en natt på jobbet.
Lite smålullig och känslosam som jag är såhär på småtimmarna bjuder jag på en mycket fin sång av Måns Zelmerlöw! Enjoy and let your tears pour.
 
 

Sommar och sol

Kategori:

Jag är så glad så glad för jag tog mitt första dopp idag! Har luggigt på stranden med modeexperten Fia hela dagen och njutit med lite picknick mat. Sämre ställt kunde man ha det. Nu är det nattur på jobbet som gäller.
 

Där gullvivan blommar

Kategori:

God morgon världen! Här sitter jag och är excited eftersom Fia idag anländer till Vasacity! Lycka!
 
 
Se hur askträden knoppas
se hur eken får blad
en bukett ska jag plocka för å göra dig glad.
De ska lysa å dofta i din sovkammare
just när gullvivan blommar får du ro i din själ.

Home is where your heart is

Kategori:

Ännu en bra dag börjar gå mot sitt slut. Har varit extra effektiv idag och haft en storstädning med golvtvätt och allt här hemma i mitt slott. Vissa yrkesskador tackar man inte nej till! Medan golven torkade han jag mig på kaffe till min kära moder. Sedan överraskade jag faktiskt mig själv med att fara till simhallen. Simmade så att vattnet strittade. Kvällen har spenderats med lustiga grabbar som lagat pizza medan jag nöjd och glad åt min fina kycklingsallad. Tackar och bockar för denna dagen och lägger upp lite bilder från lägenheten för den som är intresserad nu när det för en gångs skull inte ser ut som ett läger.
 
Wc:n skippa jag, den är så oredig just nu när jag har mina städgrejer där!
 

There is no one like YOU!

Kategori:

Vaknade idag morse mycket piggare och gladare än mina tidigare morgnar på senaste tiden, orsak? Jag själv tror det är för att jag helt enkelt bestämde mig för att det skulle bli en skön morgon redan igår kväll. Jag kunde riktigt se framför mig hur jag skulle stiga upp, fara i duschen och laga morgonmål i lugn takt. Dricka morgonkaffe och lyssna på musik. Jag har orkat bra idag på jobbet och jag har riktigt njutit då det varit lite svalare väder idag. Efter jobbet fick jag träffa fina Daniela för att få lite update över hennes liv för tillfället. Alltid lika roligt att träffa den tösen, men kom ihåg nu att du är värdefull och att det finns så mycket att vara tacksam över här i livet! Det är nog en bra påminnelse för var och en av oss tror jag.
 
 
 

Livets ironi

Kategori:

Optimistisk som jag var idag for jag ingående till Vasa centrum för att köpa mig en ny bikini. Jag trodde ju också att jag skulle få inviga hela härligheten, men så fort jag och Sanna kom till stranden började det regna. Man kan ju inte mycket annat än skratta. När jag kom hem från det lilla äventyret såg jag att jag äntligen har fått rätt namn på min dörr! Har hett Häggman i 4 månader nu så var på tiden. Iofs hette jag Qvanström tidigare idag också. Men nu ska jag ta till vara mina sista timmar innan jobbet med en liten länk.
 
 

Roadtrip!

Kategori:

For som sagt ut på lite äventyr idag, destinationen blev Svedjehamnen! Hade aldrig varit där förr, så var kul att klättra upp i tornet och dricka kaffe och äta banan med gott sällskap av Patrik. Otroligt hur mycket glädje naturen kan ge. Vi lever nog i ett vackert land minsann.
 
It was a good day!
 

Soup for the soul

Kategori:

Skönt med sovmorgon denna morgon. Har hunnit tvätta två satser tvätt och lagat morotssoppa. Nu har jag lagt kaffe på och koka för att åka ut på lite äventyr i naturen. See yah later!
 

Sjungom studentens lyckliga dar!

Kategori:

Har varit full rulle hela dagen idag, vilket har resulterat i en extra trött Ida. Men roligt har det varit. Och den efterlängtade åskan kom och for.