Idawho?.blogg.se

If I ever leave this world alive

Take a moment to breathe

Kategori: Allmänt

Helg- en chans att samla sina krafter och sova! Hade ju min sista dag på min mentalvårdspraktik igår, och måste säga att det var med lite motvilliga steg jag fick ta farväl av praktikplatsen. Hela personalen har varit helt underbar, tagit så bra hand om mig och fått mig att känna mig som en i gänget. Min fina handledare gav t.om. en avskedsgåva, godis och ljus! Jag vet i alla fall vad jag kommer tänka på när jag tänder de ljusen.
 
Annars har det varit en upp-och-ner-dag idag. Började med att jag kände mig allmänt irriterad och instängd, som om jag behövde luft, lite egentid och space! Så jag får tacka vädergudarna att solen sken idag så jag kunde gå och sätta mig på Enö strand och bara vara. Lyssna på havet och vindens sus. Ibland är det stunder som dessa som jag behöver för att hitta fokus igen. Det är inte alltid det lättaste att bo 7 personer med olika personligheter och bakgrunder under samma tak dag ut och dag in. Men nu är harmonin i kropp och själ återställd!
 
 

Inga ursäkter!

Kategori: Allmänt

God kväll alla fina människor! Hoppas ni har haft en bättre dag än mig idag! Själv har jag kämpat med att hålla ögonen öppna pga sömnbrist pga förkylning (ironiskt med tanke på hur stolt jag var över mina nya varmare utstyrelser). Har helt enkelt inte kunnat andas normalt. Men som tur är har jag tydligen haft turen att bo med "apotekare", för här kommer erbjudanden från alla håll med kurer och mediciner! Så tack vare min medicinering och en powernap på dagen som blev ett sovmaraton bestämde jag mig för att inte använda mig av min "jag är förkyld så jag kan inte träna idag-ursäkten". Vi har ju kommit på dag 4 av 30 day shred träningen här hemma. 26 Days to go!
 
Med mitt traditionella te och mjölk så här på kvällskvisten hoppas jag på en god natts sömn!

Redo för höst!

Kategori: Allmänt

Vem kunde tro att en måndag kan vara så angenäm som denna dag? Tiden har bara flugit iväg och jag är så glad då jag äntligen haft en riktig konversation med en av klienterna heelt själv! Och han förstod ju mig också. Det är de små stunderna som räknas! Idag har jag också anmält mig till en distanskurs i hälsa och mentalträningsmetoder som kommer börja om exakt en vecka. Hoppas det ska gå vägen. Excitement! Nu lite ego bilder på mig och min nya rock, mössa och mina nya skor väldigt fancy i badrummet!
 
 
 
 
 
 

Tivoli

Kategori: Allmänt

Hela veckoslutet har bara flugit förbi och jag har glatt åkt med! Har hunnit vara på tivoli i Köpenhamn, festa för första gången på Crazy Daisy i Naestved och så har jag idag hunnit shoppa varmare rock och stadigare skor! Kan det bli mycket bättre? Ajjo! Jag hittade en onepiece med korta ärmar också, nu ser jag ut som Morran and I like it!
 
 
 
Och till slut en creepy bild från toaletten i Crazy Daisy!
 

Nystart

Kategori: Allmänt

Idag gick praktikdagen inte riktigt som planerat, så istället fick jag ett långt veckoslut! Men passade på att kika på nya hörn av Vordingborg som jag bara varit nyfiken på tidigare. Jag gillar hamnar, vet inte om det är för att det påminner om Ekenäs eller vad det är. Det är något vackert med alla båtar på rad! Idag har vi också börjat med lite hemmaträning för en månad frammåt här in the ghetto! Sååå skönt att röra på sig. Hoppas de lika skönt imorgon! Har helt enkelt inget annat val med mitt stora chokladlager! But so Worth it!
 
 

On top of the world!

Kategori: Allmänt

Nu börjar jag äntligen få svar och allt börjar gå min väg igen! Jag vet nu att jag KAN stanna i Danmark 10 veckor som planerat! Satt bokstavligen med ett pedosmile i bussen påväg hem när jag läste mejlet. DESSUTOM fick jag ett efterlängtat paket från Norr idag, avsändaren ingen mindre än min vackra mamma. Ett paket fyllt av kärlek! Choklad, choklad, bröd, byxor och lite mera choklad! Allt jag behöver! Så fick vi ju också våra studerandekort för att få billigare transport. Tur att jag svävat på moln hela dagen så faktat att jag nu heter IBA inte fick mig att sprängas i taket!
 
 

Roskilde

Kategori: Allmänt

Godkväll! Hoppas alla är lika tillfreds just nu som jag. Igår spenderades dagen i Roskilde där vi vandrade omkring, gick i butiker och njöt av den varma dagen. Kändes riktigt bra att göra något trots att jag var super trött och bara ville stanna hemma och sova. Men sova fick jag istället förra natten. Å hur jag sov. 12 timmar. Det ni, gör susen!
 

Ännu ett bra veckoslut bakom mig med andra ord. Nu väntar jag bara otåligt på svar så jag vet hur länge jag stannar här ännu. Hoppas hoppas att allting blir precis som det är menat att bli!
 

Dejligt

Kategori: Allmänt

Har haft ett par väldigt angenäma dagar på min praktikplats där jag nu t.om. börjat ha små interaktioner med klienterna som talar danska och jag försöker tala svendanska! Intressant, och lite body language på det så blir det perfekt. Min handledare har tagit mig på små sightseeing turer då vi haft lite ledig tid mellan våra besök och jag har verkligen fått se några välbevarade pärlor i detta vackra land.
 
Och jag blev bjuden på fransk hotdog! Nomnomnom! Ikväll är det skräckfilm som står på schemat!
Imorgon ser det ut som om det blir en liten trip till Roskilde!

Karrebaeksminde

Kategori: Allmänt

Idag har jag avnjutit pizzasallad och glass. Jag är glad, och detta är Karrebaeksminde!
 
Nu ser jag fram emot en givande vecka på praktikplatsen och hoppas på att få svar på om hur länge jag ska stanna här i Danmark.

Crazy

Kategori: Allmänt

Ojj gårdagen var verkligen heelt över förväntningarna! Danskarna är ett galet folk, på ett mycket positivt sätt! Dom tog emot tre malteser och en finne med öppna armar. I guess it's good att vi inte var från Sverige, verkar vara tabu här! Vi har slått nävar i borden i takt med dansk vikingamusik så vi är blå runt handlederna idag och jag har åkt bus of shame hem idag morse! Som pappa sa idag när jag pratade med honom i telefon "jag blev så glad när du sa du hade krabbis, det betyder att du har haft roligt". Haha, jag kan inget annat än instämma!
 
Ja danskarna var lite väl givmilda med alkoholen, så blev minimalt med bilder. Men totally Worth it!

Fredag

Kategori: Allmänt

Idag har varit en riktigt fin dag, solen skiner och alla säger det är den sista sommardagen för i år. Ja har åkt med min handledare till det sedvanliga Nakskov, ca. en timmes bilfärd från Vordingborg. Vi hade en liten paus mellan klientbesöken och hon tog mig till en vacker plats som jag genast tänkte att här skulle mamma ta fina bilder!
 
Och snart bär det av och förhoppningsvis träffa lite nytt folk! Det hålls nån sorts party i nån dorm och jag är bara med! Looking forward to it!
 

Lustigkurre

Kategori: Allmänt

Jag har funderat mycket på min lilla promenad från tågstationen till min praktikplats, varför lägger de ner så mycket tid på att fixa stadens yttre som om det skulle vara en tonåring hos kosmetologen med full ansiktsbehandling! Jag skulle ju vilja tro att det är för att "Ida från Finland är ju här, vi måste imponera lite!". Men som ni kanske gissa var ju det inte fallet. Istället fick jag veta att Drottningen Margarethe av Danmark skulle komma på besök, i hästkärra och allt! Effektivt sätt att utforska sitt kungarike! Nu är då frågan, vad har hon som inte jag har? Dyra kläder, ålder, sitt ansikte nerristat i de danska kronorna och danskarnas respekt. Well at least I have Life! Nej missförstå mig inte, jag försöker bara vara lite lustig på en stackars kvinnas bekostnad. Allt gott åt drottningen, verkar vara en kvinna med båda fötterna på jorden! Nu några random bilder från dagen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I got mail!

Kategori: Allmänt

Kan ni förstå hur glad jag blev när mina housemates meddelade till mig idag "Ida, you got mail"! Jag hoppade lätt som en fjäder upp ur sängen för att motta denna fina gåva. Det var ett paket av pappa! Han var för ett par veckor sedan till Budapest, och där hittade han två fina toppar till mig. Kläder tackar jag aldrig nej till! Super fina var dom, och dessutom ett härligt kort, ett kort jag ska titta på varje morgon så man börjar dagen med ett leende på läpparna!
 
 

Helgen

Kategori: Allmänt

En vecka har gått på min utlandspraktik och jag måste säga att trots att jag vill och försöker tänka positivt och försöker njuta av tillfället är det svårt. Jag hatar att bo långt ifrån allt, och jag hatar att stiga upp omänskligt tidigt på morgonen för att resa två timmar till jobbet och samma sak på vägen hem. Idag kollade jag dessutom var jag ska vara på hemsjukvårdspraktiken, och fats jag inte trodde det kunde vara sant, så är det ÄNNU längre bort. Det skulle bli 5 timmar resetid per dag. Nej tack säger jag då och åker hem.
 
Veckoslutet har varit okej, lugnt och ganska händelselöst. Inga vänner hittade jag heller, men som tur hittade jag ett par jeans i alla fall! Och på lördag åkte vi till Naestved shopping center där jag fick köpt bl.a. en ansiktsmask som jag också avnjuter för tillfället!