Idawho?.blogg.se

If I ever leave this world alive

Trosbekännelse för 2014

Kategori: Allmänt

Jag tror kanske inte riktigt på det här med att ha nyårslöften, jag tror mera på att göra upp små mål att hålla i bakhuvudet inför en ny fräsch start! Tänkte i alla fall dela med mig av lite saker som snurrar på i mitt huvud just nu och som jag ska försöka tänka lite extra på år 2014!
 
 • Sluta röka! Inga fler ursäkter från min sida om hur livet är en fest, nu är det dags att lämna röken bakom mig och istället säga hej till glada lungor, bättre kondition!
 • Övervinna rädslor! Helt enkelt våga mer, inte fundera så mycket på konsekvenser av precis allting, livet kan faktiskt bli lite roligare så. Framförall våga vara dig själv!
 • Sluta överanalysera! För what's the Point really? gå omkring och fundera på saker som man ändå inte kan få svar på, det kallas tålamod.
 • Lära känna mig själv! Vem är jag och vem är det jag tror andra förväntar mig vara? Ett litet steg på mysteriet är en bra början.
 • Må bra på alla nivåer! Stort tema det här..Men må så bra fysiskt, psykiskt och socialt som möjligt. De är de små valen i vardagen som räknas.
 • No more excuses! Dags att sluta komma upp med ursäkt efter ursäkt varför jag inte kan eller inte vill. Säg som det är eller gör något åt saken.
 • Lära mig säga nej! Hör lite ihop med ovanstående, det är okej att säga nej, jag har helt enkelt inte lust idag, utan att behöva känn sig som en tråkmåns för det, för det vet jag att jag inte är, långt ifrån.
 • Sprida glädje! Hör lite ihop med min "lilla" ambition att rädda världen! Det är så lätt att helt enkelt le mot sina medmänniskor, se dem, lyssna på dem, att finnas där, var optimistisk i ditt sätt att tänka och tala, ge en komplimang!
 • Mycket kärlek! Kärlek i all dess former är det bästa som finns, om det så är från/till vänner, partner, familj, djur, dig själv, naturen, ditt liv! Ge och ta emot så mycket du hinner!
 • Leva i stunden! Jag märker att jag ofta svävar iväg i mina tankar och ibland väldigt långt fram i tiden, och glömmer bort just den här stunden! Det är vägen TILL målet som räknas, målet kommer ändå vara det samma, man bara väljer vilken väg man tar.
 • Laga ny tatuering! Lite såhär konkret grej ännu här till slut!
Känns mer som en trosbekännelse det här nu, men så kan det väl också vara! Har någon annan några fina idéer om hur vi ska göra 2014 till vårt bäst år so far?
 
Nu är det dags att LEVA LIVET!

Thanks for the memories!

Kategori: Allmänt

Ja nog vill jag också göra en liten årsresumé av året som vi nu lämnat bakom oss. Har tänkt att 2013 har varit ett ganska trögt och händelselöst men tror jag får ta tillbaks det nu när jag ser tillbaks på gamla bilder! Det har bara varit lite ojämnt fördelat med roligheter!
 
Januari 2013
Firade nyår med pappa på varmare breddgrader! Och snön låg vacker på marken när vi kom hem igen.
 
Februari 2013
På snabbvisit till Ekenäs för att träffa på fina människor, fastlaskiainen och rocksitz!
 
Mars 2013
En av de bästa månaderna år 2013! Började med syndig porrsitz, fortsatte med intensivkurs i Amsterdam i två veckor där jag träffade nya härliga personligheter, sen hem och fira pampas nationaldag i sällskap av finbesök från Sverige! Och däremellan han syster komma på besök och posera på Replot bron! Ja och så mitt i allt detta flyttade jag till min egna lägenhet också!
 
April 2013
Har ingen aning om vad som hände denna månad, helt blankt i minnet och inga bilder. April var en blackout! Eller ja, jag började med min 100 dagars alkohol och allt annat syndigt gott strejk! Kan det varit här jag köpte min vackra Cornelis i brist på annat?
 
 
Maj 2013
En fin månad med mycket korvgrillande! Fina vänner vackra naturlandskap. En roadtrip med Emma ner till Helsingfors för att möta upp med syster och uppleva en fantastisk konsert med P!nk som huvudperson!
 
 Juni 2013
Den andra månaden det här året som verkligen var något extra. Jag kände en kärlek till mig själv som jag inte hade gjort på länge. Jag kände mig frisk, lycklig och fri! Tog första doppet med finaste sällskapet av Fia, jag var på utflykt med mamma till Kristinestad en vacker sommardag, jag gjorde tidningsdebut i Vasabladet i korvpanelen, jag åkte på spontanutflykt med Patrik! En super månad helt enkelt!
 
Juli 2013
En månad jag mest kommer ihåg som fina stunder vid bryggorna samt den obligatoriska Rockoff resan! Sommaren när den är som bäst!
 
Augusti 2013
Månaden var fylld av förväntan inför Danmarksäventyret och jag var mest i min egen lilla värld. Hade i alla fall en underbar avskedsfest och blev bra bemött på praktikplatsen i Danmark!
 
September 2013
Började sakta men säkert vänja mig vid min nya omgivning men kände kanske mig en aning besviken på att vissa praktiska saker inte var så bra fixade som de borde. Vi njöt i alla fall av vårt lilla ghetto så länge det gick med god pizza och glass i stora lass. Ett besök till Roskilde samt Tivoli hann vi ju också med!
 
Oktober 2013
Pappa och Tuija kom på besök till Danmark och gav mig extra kraft att orka vidare, vi hade homeparty, var ett varv till Tivoli igen för att kolla in halloween utstyrseln, vi hade pizzabak innan vi skulle skiljas åt igen!
 
November 2013
Mamma kom efter mig till Danmark men före vi åkte hem njöt vi några dagar i Köpenhamn, skolan började på allvar igen! Sög mig fast i alla fina vänner jag hade saknat så! Hälsade på Oliver's om och om igen.. Och sen blev det ett ljus i staken sitz som alltid är lika legendariskt!
 
December 2013
En ganska händelserik månad om man ser på hur mycket rajtan tajtan som hänt! Men har inte mycket andra bilder än beerpong bilder att bjuda på! Höjdpunkten denna månad var egentligen att åka ner till Ekenäs och träffa viktiga personer som jag inte hade sett på länge.
 
 

Året som gått har framför allt gett mig många nya vänner omkring i världen, men jag känner också att mina relationer till mina gamla vänner har stärkts. 2013 var ett år av resor, möjligheter och både upp och nergång! Men det är ju så livet ska vara! Nu blickar jag framåt och ser ett vackert och spännande år framför mig, för 2014 låter verkligen som året då allting kan hända..