Idawho?.blogg.se

If I ever leave this world alive

Ut på vänjakt!

Kategori: Allmänt

Idag är en bättre dag. Jag fick sova ut på morgonen eftersom jag hade ledigt idag från praktikplatsen, och for istället till skolan här i Naestved för att laga ansökan om studerandekort här i Danmark.
Har annars mest slappat idag, men nu tycker jag det får vara slut på den saken. Jag fick av en slump reda på att det idag ordnas något som heter "city night" inne i Naestved centrum där aölla butiker då hålls öppna till kl.22 och alla varor är 20% billigare! Kryddan på biffen är att det dessutom är massvis med live musik över hela stan. Försökte få med mig mina rumskompisar, men dom är inte så pigga på idén. Funderade en stund på att bli hemma. Men hur ska jag då träffa människor? Så, det är bara att packa ihop grejerna och åka iväg och hoppas på det bästa. Nu ska jag ut och jaga vänner! Wish me luck!
 
 
 
 
 
 

Humörsvängningar

Kategori: Allmänt

Idag har min dag gått från "I love my Life" till att jag vill ta första bästa flyg hem. Var idag för första gången ut på fältet med min handledare, fick åka hem till klienter och observera, vilket var intressant. Det tog bara en timme med bil båda vägarna! Znark! Känns som jag mest bara åker, åker och åker lite till. Först buss, tåg, bil, tåg, buss. Jag kommer i alla fall vara en professionell potatis när jag kommer hem. Jag är lite småledsen över att bo så långt ifrån allt. Det var kul i ungefär två och en halv dag. Jag behöver lite action! Ska jag bara sitta och inte ens fara ut och träffa lite folk på 10 veckor kommer jag seriöst att få någon psykisk sjukdom själv. Det är ett som är säkert. Rädda mig! Förlåt att jag var tvungen att dela med mig av min negativa energi, men har inget annat för mig!
 
Typ den känslan!

Vordingborg- Första praktikdagen över!

Kategori: Allmänt

Första dagen på min mentalvårdspraktik är done! Jag hittade till och med fram helt själv från Vordingborg station, jag hade endå ca.2,5km att tappa bort mig på gåendes. Jag måste säga att min gåväg är väldigt fin! Tog lite bilder också! Inte alla dagar man ser korna på vägen till jobb! Men att stiga upp kl.5.30 för att vara på jobb till kl.8 kändes en aning överdrivet för en inte-så-mycket-morgonmänniska som jag..Men i fortsättningen får jag i alla fall sova en halvtimme längre! JAAY!
 
 
Sen kan vi ju ta och glömma att jag gick till fel byggnad och förvirra skiten ur några danskar, och att jag varit med på konferensdag hela dagen på kontoret och lyssnat på ivriga danskar prata i mun på varandra. Nej, men seriously, min handledare är jätte snäll och har redan hunnit presentera mig för alla arbetskamrater. Men måste säga att mitt huvud är riktigt knasigt för tillfället, försöka förstå danska på jobbet och prata svenska, hemma hör jag maltesiska och pratar engelska. Snart kommer ju spanskorna också, hola! Det kommer nog bli bra det här!
 
 

Naestved

Kategori: Allmänt

Efter en skön länk i en sommarstad som påminner en aning om Ekenäs har jag nu ork att lägga upp lite bilder från Naestved!
 
Vid denna busstation lär jag hinna stå många gånger än, utsikten är inte fy och skam!
Imorgon börjar då allvaret, eller orsaken till att jag överhuvudtaget är i Danmark, praktiken. Vi ska se hur transporterna till arbetsplatsen ska sammarbeta. Ganska skönt att vara "utböling", jag får vara försenad och lite korkad, för hur skulle jag kunna veta?

Life right now

Kategori: Allmänt

So here we go again, ska försöka mig på att blogga igen åtminstone under mina 10 veckor i Danmark. Finns ju inte så mycket annat att göra när man är så mycket utanför centrum, haha! Resan hit gick mycket bra, fast blev kanske en aning uttråkad av att bara umgås med mig själv, men måste väl bli lite roligare bara. Mina rumskompisar och staden i sig verkar ju schyssta i alla fall. Synd att jag skulle skrämma bort dem direkt när jag råkade släppa in typ 100 myggor när jag skulle testa min nyckel på kvällen, wuups.. Tror dock jag blivit förlåten!
 
Idag har jag hunnit vara via skolan och Naestved centrum, ätit en glass och åkt mycket buss, fått en ny säng! Tänkte nu jag skulle kunna sätta in lite bilder från huset vi bor i, och senare också bilder från Naestved!
 
Mitt tillfälliga rum
Det här stora "vardagsrummet" kommer jag från och med mitten av september dela med en spanjorska!