Idawho?.blogg.se

If I ever leave this world alive

Live your life!

Kategori:

Talade med mamma igår efter teatern, och vi båda två konstaterade att vi nog är lyckliga. Inte pga yttre omständigheter, utan i grund och botten i själ och hjärta lyckliga. Att inse detta gör att ögonen öppnas, man ser alla chanser, alla dörrar man inte öppnat än. Därför borde man inte tänka och planera sönder saker, just do it! Följ ditt hjärta och gör det som känns rätt i den stunden. Det blir inte alltid som man hoppats, men huvudsaken är att man har försökt, man har tagit ett steg utanför sin trygghetszon. Jag är inte rädd för att dö, men vad som är ännu bättre, jag är inte rädd för att LEVA!
 

I'm not afraid to move on

Kategori:

Ensam hemma hela veckoslutet, sambon i Ekenäs med sin familj. Det är nu som jag borde få något gjort. Jag måste börja med att reda upp i lägenheten. Just nu är det kaos, känns som en soptipp, eller som mamma skulle säga "Ida det ser ut som ett bombnedslag här!". När jag fått ordning på kaoset runt omkring mig kan jag kanske koncentrera mig på den sista högen av skolarbeten. Inte mycket kvar nu.
 
Norge 2003
 
Senare ikväll ska jag cykla till Brändö kyrka för att lyssna på adventkonsert med Sofi. Låt julen komma in!

Everyway that I can

Kategori:

Ojj jessus sån kväll det blev igår. Jag hade nog väldigt roligt. Lite slö humor, men det är så det brukar vara. Eftersläppet var för en gångs skull på Leipätehdas där jag inte hade varit sen våren någongång. Jag har dansat, fallit med pannan i golvet, lekt lite Dr.Phil och minglat omkring. Idag var inte lika glamouröst när man vakna med sjuk panna, vitlöksstank i hela rummet, och en död telefon. Men jag har också fina minnen och och ett nytt halarmärke! Ikväll ska jag leka kulturell och gå på teater med mamma. "Next to normal". Nice!
 
 
Turkiet 2003
Sjukt bra, förstår att den vann. Väcker mycket minnen från lågstadietider. Kommer nog aldrig kunna lyssna på låten utan att tänka på en liten Tika som shake:ar loss. And I wouldn't like it any other way!

Tomtenisse

Kategori:

Nu sticker jag iväg på ljus i staken sitz! Ha de gött, drick glögg och ät pepparkakor så blir ni snälla!
 

I wanna

Kategori:

Idag är det en sån morgon man helst skulle stanna i sängen hela dagen. Speciellt när man har lektion från 9-16 som inte ens är obligatorisk. Men sen har man ett gnavande samvete som säger att man nog endå borde gå. Åtminstone halva dagen, så har man åtminstone ett halvbra samvete. Men tror kanske endå att läraren uppskattar det mer om jag inte är där än om jag sitter och slumrar in. Men what do I know?
 
 
Lettland år 2002
 
Kommer så bra ihåg det här bidraget! Vet inte hur bra låten är egentligen, men god did I love the show? Jag var 10 år och tyckte det var så tufft när hon började klädd som en man och slutade som en riktig seniorita! Den coolaste showen jag hade sett dittills i mitt liv. Nu 10 år senare är jag fortfarande impad!

Die for you

Kategori:

Grekland år 2001

My star

Kategori:

Dagens andra ljusglimt:
 
 
Lettland år 2000
 
Killen ser småhög ut, hans ben verkar leva ett eget liv, men viktigast av allt; han sjunger mycket bra och låten tilltalar mitt vilda flickhjärta.

Överraskning!

Kategori:

 Hittade ett paket postat till mig i postlådan idag. Avsändare: Fammo & Fafi. Jag fick en julkalender! En Partylite julkalender! Nu är man vuxen påriktigt. Ingen mer godis i julkalendern. Men blev jätte glad över denna fina överraskning! Världens snällaste människor. Nu kan jag ha både en vuxen- och barnjulkalender. Bara för att barnet i mig aldrig dör ut. Och jag är kvinna, jag älskar choklad.
 
Tusen tack!

When spirits are calling my name

Kategori:

Ojjojj..Det blev nog en godkänd kväll igår må jag säga. Lite för mycket olika blandningar kanske, och alldeles för äckliga bilder för att lägga ut på nätet. Åtminstone inte ännu idag. Världen är inte redo. Jag är inte redo. Ikväll ska jag passande nog börja skriva på ett arbete om hur alkohol påverkar hjärnan och alla andra funktioner i kroppen. Man kan ju säga att jag var ut på fältet igår och forskade i saken. Hjärnan blir trög, geggig, har inga gränser, benen känns som gele, man blir plötsligt snyggast i världen och älskar precis alla som råkar vara  i ens närhet. Dessutom får man grym craving efter den flottigaste maten man kan tänka sig.
 
 
Sverige år 2000
 
Seriously, finns det någon coolare kar än Roger Pontare? Vem annan skulle kunna pull off det här? Det är magiskt, det är mäktigt!
 

Fly on the wings of love

Kategori:

Idag är dagen kommen. Dagen då Vici fyller 20 år! Ikväll ska vi fira med pomppa och ståt (säger man ens så?), och hoppas på att alla överlever till Ollis, och inte däckar på vägen. Jag känner nog lite på mig att det kommer bli galet, men sjukt roligt! Stort mega grattis Vici!
 
En passande låt på det då:
 
Danmark 2000

My heart goes boom

Kategori:

Godnatt eller godmorgon till en ny dag. Fredag eller lördag, I don't know, beror på hur man ser det. Har suttit i snart 4 timmar och lyssnat på gamla eurovision song contest bidrag. Jag älskar eurovision lite sådär creepy mycke. Någon kan börja skruva på sig och gapa när jag listar upp alla låtar jag gillar, vilket år dom var med, vad låtarna heter och dessutom sjunger sången utan problem. Jag är en nörd på det här. Så är det bara. Min passion vill jag dela med mig av, så därför tänkte jag att jag från och med idag ska posta en låt varje dag från eurovision song contest från år 2000-->, bara för att 2000 är första året jag kommer ihåg att jag tittade på programmet. Jag postar alla låtar jag någonsin gillat. Ja, det blir många dagar med bra musik. Om inte annat kan ju kanske någon annan roas av hur modet har ändrat, och framför allt kanske musiken. Men stämningen är alltid den samma. Och eurovision sprider glädje.Amen.
 
 
Norge år 2000

Mina synder

Kategori:

Idag är det onsdag och det känns som en fredag. Kanske kan bero på att vi haft endast 3 lektioner den här veckan. Nu är det egentligen långledigt som gäller, men eftersom jag bor så nära skolan skall jag fara på extra fysiologi & anatomilektioner på torsdag och kanske fredag. Bara för mitt eget bästa. Allt det där flög förbi första året.
 
Igår hade vi även Vasaloppet med klassen. Fick se 13 olika lägenheter och fick äta mycket goda aptitretare under hela kvällen. Alla hade verkligen jätte mysigt hemma, och jag skulle kunna flytta in hos alla näär som helst. Kvällen avslutades i allas favoritvardagsrum, Olllis. Där dansade jag omkring bland vänner och bekanta, men kände mig  endå nöjd när vi for hem 2 tiden med Fia.
 
Idag ska jag möta alla mina synder och ge min själ åt skolarbeten i några dagar frammåt. För på lördag smäller det!
 

Don't ask

Kategori:

 
Ja gårdagen blev rikitgt bra. Inga värre morkkisattacker har uppkommit idag, endast matmorkkis. Men det är lite lättare att åtgärda än att man gör bort sig riktigt ordentligt. Idag har Sofi & jag mest slappat och kollat på Mentalist, sen kom Emma hem och det blev pizza & movietime. Vi var på bio och kollade "Looper". Riktigt sevärd film om ni frågar mig! Liten summering av gårdagen i några awkward bilder.
 
Hoppas ingen tar bilderna alltför seriöst! Men det är ju allas eget val!
 
 

Saturday

Kategori:

God kväll alla vänner och ovänner! Sitter för tillfället hos Sofi och fixar oss och dicker några mogna glas vin förbereder oss för en tjejkväll på stan. Har redan hunnit cykla två gånger till Sofis samt varit och kollat på modeshow i Stenhaga. Kollade ju t.om. in lite klänningar, men det enda jag åstadkom var att fälla en reklamskylt i Seppälä. Men ingen skadad! 
 
Ha en bra lördag allihopa!
 

This is one part of me

Kategori:

We made it!

Kategori:

Mitt kliniska prov kunde inte ha gått mycket bättre. Eleverna nödja, lärarna nöjda, och framför allt, patienten var nöjd! Detta lever jag länge på!
 
Nu blev jag riktigt taggad för 8 veckor praktik i vår!

Skabbigt

Kategori:

Ja det blev ju kanske inte så mycket skolprat idag. Äppelpaj, kaffe och tjejsnack var mycket roligare. Vi kunde i alla fall konstatera att vi inte var i vårt fräschaste skick idag. Man kan inte alltid vara på topp!
 
 
 

We rule the world

Kategori:

OMG gårdagen var guld värd! Alla deltagare i Rock idolen bjöd på sig själva och var super duktiga allihopa. Vinnaren var i alla fall allas vår sommarplåga "Gangman style", men igår var den allt annat än en plåga, mer av en nationalsång för alla fyllon på Ollis som tror dom kan dansa! Hann under kvällen forska lite i släktskap och kommit fram till att jag antagligen har en lillebror. Dessutom hittade jag en själsfrände. Kan en onsdag bli mycket bättre?
 
Idag är det repetition inför morgondagens examinationstest som gäller, samt lite tutorkaffe senare ikväll. En passlig dag med andra ord!
 
Sen finns de ju vissa bilder man fär allas hälsa och välfärd inte bör visa offentligt..

Rock idolen!

Kategori:

Humöret har hunnit hoppa upp och ner idag som på en riktig PMS-brud, men jag håller sakta men säkert på att komma ner på jorden igen. Har varit och simmat med mamma igen, vilket var väldigt skönt än en gång. Man fick liksom lite av sina känslor ventilerade. Nu förbereder jag mig för att cykla in till Vasa city och njuta av "ljuv" musik på Ollis där det idag ordnas Rock idolen. Väntar med spänning.
 
 
 

That feeling

Kategori:

I can't believe it!

Kategori:

Ansökte för några veckor sen om att få delta i ett s.k. "rainbow project" som ordnas via skolan en gång i året. 5 studerande per skola får komma med på detta projekt och det äger rum på olika ställen i Europa varje år, deltagarna kommer också från olika håll i Europa. Man samlas då för en intensivkurs inom vård och omsorg, och diskuterar, lyssnar på seminarier och lagar ihop olika arbeten tillsammans i en grupp på personer från olika håll i Europa. I år kommer detta ske i Amsterdam under två veckor i februari! Jag kom med! Och det gjorde även Emma och Sofi. Gissa om vi blev glada? Hade aldrig vågat drömma om att jag skulle slippa med, och än mindre två av mina bästa vänner också! Ibland faller bitarna verkligen på plats.
 
Här var några bilder från Amsterdam när vi var på interrail i Maj 2011.
 
Amsterdam är en av mina absoluta favoritstäder i världen. Så himla mysigt då man ser mer cyklister än bilister, tulpanerna och den svaga doften av sött. Glada människor och små mysiga byggnader. Amsterdam, snart ses vi igen!

Min första kärlek

Kategori:

Idag väcktes gamla minnen upp då jag för första gången på säkert 2-3 år konditionsimmade. Vilken underbar känsla. Jag gick ju i träningssimning femman och sexan i lågstadiet och jag älsakde det verkligen. Men jag slutade den enda hobbyn jag egentligen någonsin gillat pga, ja vad var det nu igen? Tror det var då det blev mer och mer tävlingar som jag tappade lusten. Jag var ju bara en liten tjej som gillade känslan att få hoppa i bassängen och simma fram och tillbaka i min egen takt och känna hur hela kroppen arbetade.
 
Nu har jag i alla fall hittat tillbaka till en av mina största kärlekar, och damn it feels good! Kärlek vid första simtaget once again. Det är i vattnet jag hör hemma.
 

Mjau!

Kategori:

Tänkte jag skulle börja med att säga: GLAD FARSDAG FINASTE PAPPA, tyvärr så kommer du ju inte se det här eftersom du just och just ens vill använda datorn på jobbet! Men älskar dig så himla mycket precis för den stöttande och lustigkurren du är!
 
SEN, tänkte jag berätta om mitt veckoslut i korta drag.
 
Jag har ju då hjälpt mamma lördag-söndag på en kattutställning. Mamma har fotograferat och jag har gått igenom bilderna med kunderna och sålt bilderna. Har sett mycket söta och personliga katter, jag har pratat mer finska än svenska och gjort tekniska saker på samma gång. Jag förtjänar en klapp på axeln och ett papukajamerkki!
 
Mamma hade mindre tur som hamnade i catfight..
Drama, drama!

Music is my therapy

Kategori:

Har idag spenderat dagen precis som jag har velat. Steg upp kl.9 åt morgonmål i en timme, alltså i väldigt avslappande takt, gick ut och gå i det sköna vädret, kom hem och körde ett träningspass följt av en lååång dusch. Resten av dagen har jag bara suttit och lyssnat på musik samt rett upp lite här hemma, dammsugit. Snart kommer mamma efter mig, ska spendera helgen med arbete. Ska hjälpa mamma sälja bilder på kattutställning i Seinöjoki. Önskar alla andra en angenäm helg! MJAU!
 
 

Freaks

Kategori:

Åååh vilken dag! har suttit i skolan från kl.9.30-17.00. 17.00!?!? Det är inte så det ska vara. Vi har kämpat, svettats, med tårar i ögonen och påväg att slita av oss håret och slå ihjäl varandra lagat på ett projekt. Vi blev klara, och hela paketet är sänt. När jag kom hem var jag förbannad. Och tyvärr så var det Fia som fick ta den fula käftsmällen. Jag var som en trotsig liten unge. Minst. Det är otroligt vad stress och brist på mat kan göra med en människa, jag blir ett monster.
 
Sen har vi haft Patrik här på kvällen för att få sitt hår klippt av duktiga Fia. Och resultatet kunde inte blivit bättre! Kan slå vad om att han sitter hemma för tillfället och flörtar med sin egen spegelbild! Skönt var det att slappna av till kvällen och få skratta ut all frustration.
 
Vackra är vi allihopa, allihoopa, allihoopa!
 

Festligt

Kategori:

God kväll bara! Idag har dagen gått som i slowmotion. Hade mycket kul igår, men orken tog liksom slut mitt i. Tror minsann att födelsedagsbarnet firade ordentligt i alla fall, och det är väl viktigast, att bevisa för sig själv att man nog ännu orkar fast man är ännu ett år äldre. Mycket gott åt och drack vi, kanske lite för mycket också. Men det var i slutändan värt det! Nu vet jag inte riktigt hur mycket bilder jag vågar lägga upp från gårdagen eftersom vissa inblandade kanske vill be om censur. Men lite ska jag krydda på.
 
Nu tar vi det lugnt i åtmistone en vecka..Eller i Sofis fall: en vit månad!

Grattis!

Kategori:

Idag är ingen vanlig idag för idag är det Sofis födelsedag! Efter en alltför lång skoldag ska vi fira med vin, Rosso och slutdestination Ollis! It's gonna be ledgendary!
 
A very pretty birthday girl!

Error

Kategori:

Nu efter mitt avslappnande veckoslut är jag helt slutskörd. Vem hade trott att man kan bli så trött av att förflytta sig typ högst 20 steg åt gången? Hur som haver så vill jag bara göra en liten påminnelse till mig själv. Gå för Guds skull inte till SIWA å pantta flaskor igen. ALDRIG!
 
Jag tänkte ju då idag att jag kunde passa på att pantta alla pantflaskor jag och Fia hittills har samlat på oss. It was pretty much. Jag for först in för att köpa lite ätbart och passade tillika på att fråga om pantmaskinen funkade nu, eftersom senast vi travade dit var den sönder.Tösen som var på jobb förstod inte alls vad jag ville ha sagt och jag stammade något halvt på finska halvt på swahili och fick till slut mitt svar: jo den funkar! Bra tänkte jag och sprang ut till bilen efter mina fyllda påsar.
 
Jag började sakta trycka in burk efter burk, men ungefär var tredje hoppade ut tillbaka. Sen börjar maskinhelvetet pipa och error error..Jag tittar nervöst mot tösen, och frågar vad som händer? Hon gav mig en dödande blick och kom och hjälpte denna stackars idiot (enligt henne då). Behöver jag ens säga att jag sprang ut ur SIWAN snabbt som bara den när jag var klar, och med inga intensioner att återvända. EVER.
 
Hennes min när hon såg mig vid error helvetet.
 
Jag låter inte detta lilla scenario förstöra min dag!
 
 

Roll away your stone

Kategori:

Vill börja med att tacka brobyggarna för en välorganiserad och kul andra första sitz igår. Jag kom, jag såg och jag  njöt av varje sekund. Idag har jag t.om. orkat stiga upp, gått in till polisstationen efter mitt nya körkort (bara för att mitt gamla går ut idag), hämtat mammas bil från tågstationen, fått angst då bilratten låste sig, ett samtal senare kom jag hem och sitter nu med ett veckoslut i hundvaktandes tecken framför mig. Tror det är just vad jag behöver just nu. Tid med 4 glada tjejer och tid att bara slappna av i sitt eget sällskap, med bra musik och skolarbeten.